ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Νέα πρόκληση από το Υπουργείο Άμυνας – Αναφορές του εκπροσώπου Τύπου στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Τουρκία: Νέα πρόκληση από το Υπουργείο Άμυνας – Αναφορές του εκπροσώπου Τύπου στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Πάντως, ο Zεκί Ακτούρκ υποστήριξε ότι «ευχή όλων, είναι να συνεχισθεί η θετική δυναμική με την Ελλάδα».

Σήμερα (06/07), ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Zεκί Ακτούρκ, στάθηκε στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και το γεγονός ότι η Τουρκία θα συνεχίζει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και την ασφάλεια των συνόρων μας, προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, στη “Γαλάζια Πατρίδα” και την πατρίδα των αιθέρων», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της γείτονος χώρας.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, με αποφασιστικότητα, συνεχίζουν να προστατεύουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας, αλλά και εκείνα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», προσέθεσε.

«Η συνέχιση της θετικής ατζέντας που άρχισε μετά τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό την 6η Φεβρουαρίου και το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα που συνέβη την ίδια περίοδο, η μη επιστροφή στις δραστηριότητες και τη ρητορική που αυξάνουν την ένταση κατά διαστήματα, θα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

Την προσεχή περίοδο, ευχή μας είναι η συνέχιση της θετικής δυναμικής που έχουμε πετύχει στις διμερείς σχέσεις μας, τους τελευταίους μήνες. Ακόμη, η διατήρηση διαύλου διαλόγου, κάνοντας δίκαια χρήση του πλούτου της περιοχής, ο τουρκικός και ελληνικός λαός να ζει ειρηνικά με ευημερία και ασφάλεια, το Αιγαίο να είναι θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», κατέληξε ο Zεκί Ακτούρκ.

Σχετικές ειδήσεις