ΕΘΝΙΚΑ

Το θέμα Μπελέρη στα αλβανικά ΜΜΕ μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ράμα

Το θέμα Μπελέρη στα αλβανικά ΜΜΕ μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ράμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε χθες με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αναφορικά με την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη.

Η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, με αιχμή το ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους, απασχολεί τον αλβανικό Τύπο.

Σήμερα (11/07), ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Έντι Ράμα στο Βίλνιους, όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε με έμφαση την ανάγκη να επιλυθεί αμέσως το ζήτημα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών, υπογραμμίζοντας ότι «τίθεται ζήτημα Κράτους Δικαίου στην Αλβανία», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Συνάντηση Ράμα - Μητσοτάκη στη Λιθουανία. Έλληνας Πρωθυπουργός: Το θέμα Μπελέρη να επιλυθεί άμεσα» γράφει η Exprees και παραθέτει: «σύμφωνα με ελληνικές πηγές ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη άμεσης λύσης του ζητήματος, τονίζοντας πως στην Αλβανία υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό για το κράτος δικαίου».

«Ο Ράμα συνάντησε τον Μητσοτάκη. Η υπόθεση "Μπελέρη" στο τραπέζι» γράφει το albanianpost.com.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει: Επιλύστε άμεσα την υπόθεση Μπελέρη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Shqiptarja.