ΕΘΝΙΚΑ

Καταπέλτης κατά της Άγκυρας για τα F16 ο γερουσιαστής Μενέντεζ – Τόνισε τις σχέσεις με την Ελλάδα

Καταπέλτης κατά της Άγκυρας για τα F16 ο γερουσιαστής Μενέντεζ – Τόνισε τις σχέσεις με την Ελλάδα

Κατά της αγοράς των F-16 από την Τουρκία παραμένει ο γερουσιαστής Μενέντεζ παρά την άρση του τουρκικού βέτο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Αμετακίνητος στην άρνησή του να συναινέσει στην πώληση F-16 στην Τουρκία παραμένει ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, παρά την άρση του τουρκικού βέτο για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας εξαπέλυσε κεραυνούς κατά της 'Αγκύρας λέγοντας ότι τηρεί εμπόλεμη στάση κατά της Ελλάδας.

Καταπέλτης ήταν για μία ακόμα φορά κατά της Άγκυρας o γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ ο οποίος προσπαθεί να φρενάρει την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών από την Τουρκία ζητώντας παράλληλα να αλλάξει την επιθετική της στάση απέναντι στην Ελλάδα.

«Πώς είναι λειτουργικό για εμάς να έχουμε έναν νατοϊκό σύμμαχο που να τηρεί μία εμπόλεμη στάση απέναντι σε έναν άλλο (σύμμαχο) και να του πουλάμε με κάποιο τρόπο τα F-16;», αναρωτήθηκε ο γερουσιαστής.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας ως νατοϊκό σύμμαχο αλλά και τους ισχυρούς δεσμούς με τις ΗΠΑ.

Στην ίδια γραμμή κινείται και ο γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν που ζήτησε ως προΥπόθεση για την πώληση των F-16 στην Τουρκία όχι μόνο να μην παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά και να μην χρησιμοποιηθούν κατά των Κούρδων της Συρίας.

«Να πάρει η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαβεβαιώσεςι από την Τουρκία ότι δεν θα χρησιμοποιήσει αυτά τα F-16 παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της Ελλάδας ή οποιουδήπιοτε άλλου συμμάχου στο ΝΑΤΟ και ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί στους Κούρδους εταίρους μας στη Συρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερουσιαστής Βαν Χόλεν.

Στο σφυροκόπημα των γερουσιαστών ο υποψήφιος πρωθυπουργός Εξωτερικών τόνισε πώς οι επιφυλάξεις της Γερουσίας είναι σεβαστές.

«Η σαφήνεια των απόψεων που προέρχονται από το Κογκρέσο ήταν πολύ χρήσιμη καθώς διευθετούμε αυτά τα ζητήματα με τους Τούρκους συμμάχους μας. Έτσι νομίζω ότι αν συνεχίσουμε να επικοινωνούμε για το θέμα αυτό μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα θέματα θα τεθούν επί τάπητος», ανέφερε ο Τζέιμς Ο'Μπράιαν.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ:

Διαβάστε επίσης:

Κατεχόμενα: Έρευνα των Αρχών για το τζαμί κοντά στη Μονή Αποστόλου Ανδρέα

Το τραγούδι με το οποίο αποχαιρετούν για πάντα τους Ικάρους στον ουρανό

Φωτιά στον Βόλο: Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση δύο περιοχών