ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Βόλο: Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση δύο περιοχών

Φωτιά στον Βόλο: Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση δύο περιοχών
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR

Με τη φωτιά στη Μαγνησία να μαίνεται, υπήρξε νέο μήνυμα από το «112» για εκκένωση δύο περιοχών προς Βελεστίνο.

Νέα προειδοποίηση της υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας, αυτή τη φορά για τους κατοίκους των περιοχών Κόκκινα και Περίβλεπτο, οι οποίοι έλαβαν εντολή να εκκενώσουν προς Βελεστίνο, εξαιτίας του «πύρινου μετώπου» που μαίνεται στη Μαγνησία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στις 16:45, η κατάσταση με τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο γίνεται δραματική, καθώς οι φλόγες έφθασαν, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, σε αποθήκη της Πολεμικής Αεροπορίας με βλήματα. Από το σημείο ακούγονται εκρήξεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά στις Μικροθήβες μπήκε στο στρατόπεδο των πυρομαχικών και υπάρχουν εκρήξεις. Οι φλόγες πέρασαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα. Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο έχει απομακρυνθεί.

Νωρίτερα, διαδοχικά μηνύματα του «112» δέχθηκαν οι κάτοικοι εννιά περιοχών του Δήμου Βόλου λόγω των αναζωπυρώσεων που έχουν σημειωθεί σε σημεία στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι εκκενώσεις γίνονται προληπτικά εξαιτίας της έντασης των ανέμων που αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο.

Αναλυτικά, οι κάτοικοι των περιοχών: Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Παράλληλα, οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του «112» να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό. Ακόμη, μήνυμα έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι, προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου.

Σχετικές ειδήσεις