ΕΘΝΙΚΑ

«Εμπρηστικό» κείμενο από την τουρκική Millyet - «Σχέδιο των ΗΠΑ να κάνουν άνω κάτω το Αιγαίο!»

«Εμπρηστικό» κείμενο από την τουρκική Millyet - «Σχέδιο των ΗΠΑ να κάνουν άνω κάτω το Αιγαίο!»

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα του καθεστώτος Ερντογάν δυναμιτίζει το κλίμα για μια ακόμη φορά.

Άρθρο με τίτλο, «Σχέδιο των ΗΠΑ να κάνουν άνω κάτω το Αιγαίο! Στενή παρακολούθηση από την Τουρκία», δημοσίευσε σήμερα η Millyet, στο οποίο γίνεται αναφορά για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κατάστασης από την Ουάσινγκτον.

Το άρθρο που εισήχθη στο προσχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ για το 2024, προκάλεσε σχόλια στην Τουρκία ότι οι ΗΠΑ μετά την Κρήτη και την Αλεξανδρούπολη, έχουν στρέψει την προσοχή τους στα νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, αναφέρονται για το θέμα στην Millyet, τονίζοντας: «Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις γύρω από τη χώρα μας σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Και τις αξιολογούμε. Προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική απόφαση για τη δημιουργία βάσεων. Αλλά παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

Το δημοσίευμα δεν αναφέρεται σε κάποιο άλλο στοιχείο ή πηγή παρά μόνο σε εικασίες για το τι μπορεί να σημαίνει ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός ακόμη τεχνάσματος από την πλευρά Ερντογάν για να πάρε ανταλλάγματα από την Ουάσινγκτον, ασκώντας μια μορφή πίεσης μέσω προπαγάνδας.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα τηρεί κάθε υποχρέωσή της ως χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και εργάζεται πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο.