ΕΘΝΙΚΑ

Γεραπετρίτης από Τολέδο: «Θα συζητήσουμε τα θέματα της Ουκρανίας και της Νιγηρίας»

Γεραπετρίτης από Τολέδο: «Θα συζητήσουμε τα θέματα της Ουκρανίας και της Νιγηρίας»
EUROKINISSI.

«Θα συζητήσουμε δύο εξαιρετικά σοβαρά θέματα για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια σταθερότητα», τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, προσερχόμενος στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «Gymnich».

«Πρόκειται να συζητήσουμε δύο εξαιρετικά σοβαρά θέματα για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια σταθερότητα», τόνισε σήμερα (31/08), ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, προσερχόμενος στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «Gymnich», ως προσκεκλημένος της ισπανικής προεδρίας.

«Θα σταθούμε στο ζήτημα της Ουκρανίας, το οποίο επιμένει μετά την επιθετική πολιτική της Ρωσίας. Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου, σχετικά με την πρωτοβουλία που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός να προσκαλέσει στη Διάσκεψη των Αθηνών –είκοσι χρόνια μετά την Κοινή Δήλωση για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκή Ένωση με την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων– και τον Πρόεδρο (σ.σ. Βολοντίμιρ) Ζελένσκι, για να εκφράσουμε ακριβώς την αλληλεγγύη μας, στην Ουκρανία.

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με το πραξικόπημα, το οποίο έχει συντελεστεί στον Νίγηρα. Δυστυχώς, η ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ υποφέρει και δεν είναι καθόλου μακριά μας και δεν είναι καθόλου ασήμαντη. Τα γεγονότα στην Γκαμπόν το επιβεβαίωσαν, είναι το όγδοο πραξικόπημα τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορέσει να διαγνώσει τα αίτια που οδηγούν αυτές τις χώρες της Αφρικής σε πραξικοπήματα· και βεβαίως, να προλαμβάνεται η διάχυση των συνεπειών τους», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Σχετικές ειδήσεις