ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Νέες προκλήσεις Ερντογάν, κάνει λόγο για «επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο»

Τουρκία: Νέες προκλήσεις Ερντογάν, κάνει λόγο για «επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο»
AP.

«Θα υπερασπισθούμε τα δικαιώματα της Τουρκίας στη Μεσόγειο», ισχυρίσθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Η Άγκυρα εμμένει στην «εμπρηστική» ρητορική, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν να κάνει λόγο για «επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο», σε σημερινή (01/09) τοποθέτηση στη Ναυτική Ακαδημία της Τουρκίας. Μάλιστα, επεσήμανε ότι «στηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, διασφαλίσαμε τα δικαιώματα της Τουρκίας στη Μεσόγειο». Ακόμη, στάθηκε στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη.

«Υποστηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, αποτρέψαμε τη διαίρεση αυτής της χώρας και διασφαλίσαμε τα δικαιώματα της χώρας μας, στη Μεσόγειο. Η συμπεριφορά μας απέναντι σε επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο είναι ήδη γνωστή σε όλους τους συνομιλητές μας. Υπερασπιζόμαστε, παράλληλα, τα δικαιώματα και τους νόμους των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας, στην Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι τέλους».

Ζεκί Ακτούρκ: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και της “ΤΔΒΚ” χωρίς συμβιβασμούς»

«Θα υπερασπισθούμε τα δικαιώματά μας, σε Αιγαίο και Μεσόγειο, δίχως συμβιβασμούς. Η μόνη λύση για την Κύπρο είναι τα δύο κράτη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της γείτονος.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, χωρίς συμβιβασμούς. Συνεχίζουμε τις αμοιβαίες προσπάθειες για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της θετικής ατμόσφαιρας που έχει διαμορφωθεί πρόσφατα, με την Ελλάδα. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η κατάσταση της “ΤΔΒΚ” στο νησί. Τονίζουμε ότι δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο», προσέθεσε.

Σχετικές ειδήσεις