ΕΘΝΙΚΑ

Άσκηση «Παρμενίων-23»: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Αίθουσα Επιχειρήσεων ΠΑΜ – ΠΣΕΑ

Άσκηση «Παρμενίων-23»: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Αίθουσα Επιχειρήσεων ΠΑΜ – ΠΣΕΑ
ΓΕΕΘΑ.

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τόνισε τη συμβολή των συμμετεχόντων στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας.

Προχθές (28/09), στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 23», εξετάσθηκε το επεισόδιο πιθανής ασύμμετρης απειλής από αέρος (RENEGADE), που δεν τηρεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ούτε το σχέδιο πτήσης του και οι ενέργειες αυτού τείνουν να εξελιχθούν σε εναέρια απειλή εναντίον αστικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων της χώρας.

Την ίδια μέρα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μετέβη στην Αίθουσα Επιχειρήσεων Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΑΙΘΕΠΙΧ / ΠΑΜ – ΠΣΕΑ), στην οποία ασκούνται οι εκπρόσωποι των φορέων της Κεντρικής Διοίκησης.

Αρχικά, ο κ. Φλώρος ενημερώθηκε για την πορεία διεξαγωγής της άσκησης και την συμμετοχή του πολιτικού τομέα σε αυτήν, τόσο σε κεντρικό επίπεδο (Βουλή των Ελλήνων, προεδρία της κυβέρνησης, Υπουργεία, Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων) όσο και σε περιφερειακό (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι).

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, τόνισε τη συμβολή τους, στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας στο πλαίσιο της πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας κατά την περίοδο της ειρήνης, με την υλοποίηση προπαρασκευαστικών ενεργειών, προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνδρομή τους, όταν και εφόσον απαιτηθεί σε περίοδο κρίσης και επιχειρήσεων.

Επιπλέον, έκανε εκτενή αναφορά στην ανάγκη διαρκούς προσαρμογής της επιχειρησιακής σχεδίασης και εκπαίδευσης του πολιτικού τομέα στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον και περιβάλλον ασφαλείας, ενώ, επεσήμανε τις καταστάσεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια, προτρέποντας τις Δομές ΠΑΜ – ΠΣΕΑ να συμπεριλάβουν στον σχεδιασμό τους και θέματα ανθεκτικότητας.

Τέλος ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των Δομών ΠΑΜ – ΠΣΕΑ για την ενεργή και ουσιαστική τους συμμετοχή στην άσκηση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια πρέπει να συνεχισθεί και να εξελιχθεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στο μέλλον.

Σχετικές ειδήσεις