ΕΘΝΙΚΑ

28η Οκτωβρίου: Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς»

28η Οκτωβρίου: Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς»

Τα μέλη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας εντυπωσίασαν τα πλήθη για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Εντυπωσιακούς ελιγμούς πραγματοποίησε ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Η διέλευση σε χαμηλότερο ύψος ενώπιον των θεατών ήταν αφιερωμένη σε όσους έχουν δώσει τη ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας μας αλλά και στις οικογένειες συναδέλφων που «έφυγαν» εν ώρα καθήκοντος.

Ο σμηναγός Χρήστος Πάρις Χαρίτος απηύθυνε και τον δικό του χαιρετισμό σε όλους τους Έλληνες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

«Καλημέρα Ελλάδα, μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα Χρόνια Πολλά!», είπε ο Έλληνας ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους σμηναγός (Ι) Χρήστος Πάρις Χαρίτος.

Μάλιστα όπως έχει δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «Το να γίνω πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν το όνειρο από τα παιδικά χρόνια και είμαι πολύ ευγνώμων που το κατάφερα. Είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να το αγαπάς πολύ για το φέρεις εις πέρας. Έχει πολλές απαιτήσεις και πολλές ώρες δουλειάς, όταν όμως τα καταφέρεις σου δίνει πίσω πάρα πολλά πράγματα».

Ποιος είναι ο πιλότος της Ομάδας «ΖΕΥΣ»

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος είναι αυτός που θα πιλοτάρει φέτος το αεροσκάφος F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», που θα «σκίσει» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

xristos-paris-xaritos-zeys.jpg
Ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος

Ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006.

Το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+.

Από το 2013 υπηρετεί στην 340 Μοίρα.

Έχει περισσότερες από 1600 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Το περσινό μήνυμα του Επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή

Με στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, ο Επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής έστειλε στην περσινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μήνυμα ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας, απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς. «Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες» ήταν ο στίχος του ποιήματος που χρησιμοποίησε, δηλώνοντας ότι οι Έλληνες ιπτάμενοι είναι έτοιμοι να πράξουν όσα έπραξαν και οι πρόγονοί μας για την ελευθερία του Έθνους.

Σχετικές ειδήσεις