ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΖΕΥΣ»

ΕΘΝΙΚΑ

28η Οκτωβρίου: Καρέ - καρέ η λαμπρή στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: Καρέ - καρέ η λαμπρή στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: Η Θεσσαλονίκη για μια ακόμη φορά γιόρτασε με λαμπρότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με μια μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση - Τα μέλη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας εντυπωσίασαν τα πλήθη 

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 83 χρόνια από την επέτειο του «ΟΧΙ» στη Θεσσαλονίκη με μια τη στρατιωτική παρέλαση φυσικά να «κλέβει» την παράσταση.

Πριν την έναρξη της παρέλασης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού. Η πομπή με την πρόεδρο της Δημοκρατίας σταμάτησε δεκάδες μέτρα πριν την εξέδρα των επισήμων και η κ. Σακελλαροπούλου περπάτησε την απόσταση μέχρι την εξέδρα όπου την υποδέχθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Marder, Leopard, F-16, F4 Phantom, Rafale ήταν μερικά από τα βαριά άρματα και αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων που πέρασαν από την παρέλαση.

Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς»

Εντυπωσιακούς ελιγμούς πραγματοποίησε ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Η διέλευση σε χαμηλότερο ύψος ενώπιον των θεατών ήταν αφιερωμένη σε όσους έχουν δώσει τη ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας μας αλλά και στις οικογένειες συναδέλφων που «έφυγαν» εν ώρα καθήκοντος.

Ο σμηναγός Χρήστος Πάρις Χαρίτος απηύθυνε και τον δικό του χαιρετισμό σε όλους τους Έλληνες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

«Καλημέρα Ελλάδα, μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα Χρόνια Πολλά!», είπε ο Έλληνας ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους σμηναγός (Ι) Χρήστος Πάρις Χαρίτος.

Μάλιστα όπως έχει δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «Το να γίνω πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν το όνειρο από τα παιδικά χρόνια και είμαι πολύ ευγνώμων που το κατάφερα. Είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να το αγαπάς πολύ για το φέρεις εις πέρας. Έχει πολλές απαιτήσεις και πολλές ώρες δουλειάς, όταν όμως τα καταφέρεις σου δίνει πίσω πάρα πολλά πράγματα».

Ποιος είναι ο πιλότος της Ομάδας «ΖΕΥΣ»

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος είναι αυτός που θα πιλοτάρει φέτος το αεροσκάφος F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», που θα «σκίσει» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

xristos-paris-xaritos-zeys.jpg
Ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος

Ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006.

Το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+.

Από το 2013 υπηρετεί στην 340 Μοίρα.

Έχει περισσότερες από 1600 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Το περσινό μήνυμα του Επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή

Με στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, ο Επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής έστειλε στην περσινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μήνυμα ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας, απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς. «Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες» ήταν ο στίχος του ποιήματος που χρησιμοποίησε, δηλώνοντας ότι οι Έλληνες ιπτάμενοι είναι έτοιμοι να πράξουν όσα έπραξαν και οι πρόγονοί μας για την ελευθερία του Έθνους.

Τα μηνύματα των επισήμων

Τα μηνύματά τους για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έστειλαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, μετά την ολοκλήρωση της μεγαλειώδους στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλω να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Κύπρου στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό και στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που συμβάλλουν και συνεισφέρουν στην ασφάλεια της Κύπρου», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Μιχάλης Γεωργάλλας, σημειώνοντας ότι «αντλούμε δύναμη διδάγματα, παραδείγματα, ηθικό και ηρωικές πράξεις από το έπος των Ελλήνων του '40», και δηλώνοντας την ίδια ώρα πως «θα φανούμε αντάξιοι των ηρωικών προγόνων και θα αγωνιστούμε μέχρι εσχάτων για να υπερασπιστούμε ό,τι κινδυνεύει και να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, μίλησε για την παρακαταθήκη των προγόνων μας, «την κληρονομιά, για το κληροδότημα την ομοψυχίας και της ενότητας που μας άφησε το ηρωικό "Όχι"».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε ότι η Ελλάδα έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος. «Οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι για τις γυναίκες και τους άντρες που συγκροτούν τις ένοπλες δυνάμεις μας. Είναι η δύναμη του "Όχι" που λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάθε απειλή. Είναι η δύναμη που εγγυάται τα δίκια και τα δικαιώματά μας», επεσήμανε.

«Αυτό το θρυλικό έπος είναι ο φωτεινός οδοδείκτης όλων των Ελλήνων μέχρι σήμερα και θα είναι και στο μέλλον» τόνισε ο Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος των «Σπαρτιατών», ενώ ο επικεφαλής του πολιτικού κινήματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός, αναφέρθηκε στο «ποτάμι της ζωής» τα νέα παιδιά «που υπερασπίζονται άγρυπνα την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα».

Ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκος, κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας πως «πάντοτε το έθνος μας έβγαινε ακμαίο μετά τα μεγάλα «Όχι».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε ότι όσο οι Έλληνες και οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να τιμούν τη μνήμη και την παρακαταθήκη των προγόνων μας. «Η Ελλάδα δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Εμείς, όλοι μαζί ενωμένοι, χτίζουμε μαζί την Ελλάδα της επόμενης ημέρας».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας απέτισαν φόρο τιμής για όλους όσους αγωνίστηκαν για να κυματίζει σήμερα περήφανη η γαλανόλευκη στην πόλη μας στη Μακεδονία» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισημαίνοντας την ίδια ώρα πως «η Ελλάδα στηρίζεται σε όλους αυτούς που ξέρουν να αγωνίζονται και να δημιουργούν. Και αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα».

Σχετικές ειδήσεις