ΕΘΝΙΚΑ

Αναχώρησε από την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την 7ωρη παραμονή του στην Αθήνα

Αναχώρησε από την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την 7ωρη παραμονή του στην Αθήνα
Newsbomb.gr

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέμεινε στη χώρα μας για περίπου 7 ώρες, ενώ η επίσκεψη στην τουρκική πρεσβεία προστέθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς δεν ήταν στο αρχικό πρόγραμμα των σταθμών του Ερντογάν. 

Αποχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πρεσβεία της Τουρκίας, λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα, καθώς αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό του στην Ελλάδα και αναχωρεί πλέον από την Ελλάδα, σε μία επίσκεψη που έγινε σε θετικό κλίμα, 6 χρόνια μετά την τελευταία φορά που βρέθηκε στη χώρα μας ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος παρέμεινε στη χώρα μας για περίπου 7 ώρες, ενώ η επίσκεψη στην τουρκική πρεσβεία προστέθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς δεν ήταν στο αρχικό πρόγραμμα των σταθμών του Ερντογάν.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί προσγειώθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο στην Αθήνα με σχεδόν το μισό υπουργίκο του συμβούλιο, ενώ στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας έχει θετικό πρόσημο για την Ελλάδα, μετά την συνάντηση που είχε τόσο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο παραχώρησαν κοινές δηλώσεις, ενώ υπέγραψαν Διακήρυξη Φιλίας, που περιλαμβάνει 15 συμφωνίες σε αντίστοιχους τομείς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους της Αθήνας

Την ίδια ώρα ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε τον δρόμο προς το αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην Τουρκία κλείνουν και πάλι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν σε τμήματα των κάτωθι οδικών αξόνων:

Λ. Κατεχάκη, Λ. Μεσογείων, Λ. Βασ. Σοφίας, Λ. Κηφισίας, Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, Λ. Βασ. Αμαλίας, Λ. Αλεξάνδρας, Μιχαλακοπούλου, Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας. Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

H Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Η αποχώρηση του Ερντογάν από την πρεσβεία της Τουρκίας:

Φωτογραφίες Newsbomb.gr: Χάρης Γκίκας