ΕΘΝΙΚΑ

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: «Πρέπει να υπάρξει συνεργασία» – Τι λένε Τούρκοι δημοσιογράφοι

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: «Πρέπει να υπάρξει συνεργασία» – Τι λένε Τούρκοι δημοσιογράφοι
EUROKINISSI.

Δύο διακεκριμένοι Τούρκοι δημοσιογράφοι εξέφρασαν αισιοδοξία για την επόμενη μέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μιλώντας για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Με ήρεμη διάθεση και δίχως εξάρσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνάντησε σήμερα (07/12) την ελληνική πολιτική ηγεσία στην Αθήνα, με αποκορύφωμα τις συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δύο διακεκριμένοι δημοσιογράφοι της γείτονος χώρας, ο Διευθυντής της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Milliyet, Οζάι Σεντίρ και ο δημοσιογράφος του CNN Türk, Χακάν Σελίκ, υπογράμμισαν ότι «αυτήν τη φορά, η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών ήταν καλύτερη από ό,τι οι προηγούμενες», αναφερόμενοι στη σημερινή (07/12) επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα, μιλώντας στο OPEN.

«Αισθάνομαι αισιόδοξος και ελπίζω στη συζήτηση, ώστε να καταλάβουμε ποια είναι τα προβλήματα, πώς μπορούμε να τα λύσουμε, αλλά και ποιος δεν θέλει την καλή σχέση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», υπογράμμισε ο κ. Σεντίρ.

«Αυτήν τη φορά, ευτυχώς, η συζήτηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες ήταν καλύτερη, αν τη συγκρίνουμε με την προηγούμενη, το 2017. Δυστυχώς, η προηγούμενη συνομιλία είχε αρχίσει με παρεξηγήσεις και δυσκολίες. Το κατάλαβαν αυτό και οι δύο πρωτεύουσες, η Άγκυρα και η Αθήνα. Το σημαντικότερο είναι να κατανοήσουν πως πρέπει να συνεργασθούν», τόνισε ο κ. Σελίκ, μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις