ΕΘΝΙΚΑ

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής Στρατεύσιμων Κλάσης 2027

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής Στρατεύσιμων Κλάσης 2027

Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2027 (γεννημένοι το έτος 2006), έχουν υποχρέωση να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής από 2 Ιανουαρίου 2024 έως και 31 Μαρτίου 2024, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης στο gov.gr με χρήση κωδικών taxisnet, μεταβαίνοντας στην κατηγορία «Στράτευση», υποκατηγορία «Απογραφή» και εν συνεχεία στην υπηρεσία «Κατάθεση Δελτίου Απογραφής Στρατευσίμων».

Εναλλακτικά, μπορούν να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής προσερχόμενοι σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για τους διαμένοντες στην Ελλάδα ή Ελληνική Προξενική Αρχή για τους διαμένοντες στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:

α. Ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) με χρήση κωδικών taxisnet, πατώντας εδώ. Σχετικές οδηγίες είναι διαθέσιμες εδώ.

β. Προσερχόμενοι σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), για τους διαμένοντες στην Ελλάδα, ή σε οποιαδήποτε Ελληνική Προξενική Αρχή για τους διαμένοντες στο εξωτερικό. Σχετικές οδηγίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Οδηγίες σχετικά με την διαδικασία της κατάθεσης Δελτίου Απογραφής είναι διαθέσιμες στον διαδικτυακό ιστότοπο του Νομικού Σώματος ( https://www.stratologia.gr/ ).