ΕΘΝΙΚΑ

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ: Αποστρατεύεται ο Φλώρος - Φαβορί για νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο αντιστράτηγος Χούπης

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ: Αποστρατεύεται ο Φλώρος - Φαβορί για νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο αντιστράτηγος Χούπης

Σε ευρείες αλλαγές στη διοίκηση του στρατεύματος θα προχωρήσει το σημερινό ΚΥΣΕΑ, που συνεδριάζει από τις 11:00. Θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ. 

Την επικύρωση των αλλαγών στην ηγεσία του στρατεύματος αναμένεται να επικυρωθεί σε λίγη ώρα από το ΚΥΣΕΑ, που συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας, ο Κωνσταντίνος Φλώρος αποστρατεύεται και θα οριστεί νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο μέχρι σήμερα διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις επερχόμενες αλλαγές έχει ήδη υπάρξει συνεννόηση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Δένδια.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα άλλα σώματα στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, γοα τη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ ακούγεται το όνομα του Αρχηγού Στόλου Δημήτρη Κατάρα, ενώ για τη θέση του Α/ΓΕΣ του Δημήτρη Μανωλίδη.

Ποιος είναι ο αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης

Με καταγωγή από τα Νέα Κερδύλλια Σερρών, ο κ. Χούπης είναι απόφοιτος της τάξης του ’87, ενώ νυν αρχηγοί είναι 3 και 4 χρόνια μεγαλύτεροι. Πρόκειται για έναν αξιωματικό που διαθέτει όλα τα φόντα να ηγηθεί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η επιλογή του κ. Χούπη θα επιφέρει δύο αποστρατείες: του Αρχηγού του ΓΕΑ Θεμιστοκλή Μπουρολιά, αλλά και του Α/ΓΕΣ Άγγελου Χουδελούδη.

Σχετικές ειδήσεις