ΕΘΝΙΚΑ

Νέο επεισόδιο στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός εισέβαλε στα χωρικά μας ύδατα

Νέο επεισόδιο στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός εισέβαλε στα χωρικά μας ύδατα

Δεν σταματάει η τουρκική προκλητικότητα, με το νέο περιστατικό να λαμβάνει χώρα το μεσημέρι στον ιδιαίτερο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων.

Μπορεί οι παραβιάσεις στον αέρα να έχουν σχεδόν μηδενιστεί το τελευταίο διάστημα, ωστόσο οι Τούρκοι δεν σταματάνε να προκαλούν και να παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, μια τουρκική ακταιωρός εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή των Ιμίων, την ελληνική κυριότητα των οποίων αμφισβητεί η γείτονα ήδη από τα γεγονότα του 1996.

Άμεσα, στο σημείο έφτασε πλωτό του Λιμενικού Σώματος, στη θέα του οποίου η ακταιωρός αποχώρησε και επέστρεψε προς τις μικρασιατικές ακτές.

Λύσσαξε η τουρκική μονταζιέρα: Νέο βίντεο κατά της ελληνικής ακτοφυλακής για το μεταναστευτικό

Φαίνεται ότι από τη γείτονα δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα του Αιγαίου, καθώς ο Τύπος βρήκε πάλι μια ευκαιρία να επιτεθεί στη χώρα μας και στο Λιμενικό Σώμα.

Για πολλοστή φορά η τουρκική μονταζιέρα κατηγορεί την χώρα μας για δυσχερή μεταχείριση μεταναστών, ενώ την ίδια στιγμή αυτοπροβάλλεται ως «χείρα βοηθείας» στους… ταλαίπωρους πρόσφυγες.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε νέο βίντεο ισχυριζόμενο ότι κατά τη διάρκεια δραστηριότητας επιτήρησης από drone της τουρκικής διοίκησης ναυτικών δυνάμεων στις 14 Φεβρουαρίου, «διαπιστώθηκε ότι τα τμήματα της ελληνικής ακτοφυλακής εγκατέλειψαν την περιοχή αφήνοντας το σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στα ανατολικά της Χίου. Ομάδες της Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος έφτασαν στην περιοχή μετά από ειδοποίηση και διέσωσαν τους παράτυπους μετανάστες».