ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικά πολεμικά πλοία έδεσαν στο λιμάνι του Πειραιά

Τουρκικά πολεμικά πλοία έδεσαν στο λιμάνι του Πειραιά

Τα δύο τουρκικά πολεμικά πλοία βρέθηκαν στον Πειραιά στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας Μόνιμων Ναρκών του NATO-2

Δύο ναρκαλιευτικά πλοία, τα TCG Anamur και TCG Amasra, που ανήκουν στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο της ειδικής Ομάδας του NATO-2 (SNMCMG-2).

Χθες ο Τούρκος πρέσβης Τσαγατάι Ερτζιγές επισκέφθηκε το τουρκικό ναρκαλιευτικό πλοίο TCG Anamur που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Αντιμετώπισης Ναρκών του ΝΑΤΟ-2 (SNMCMG-2) και παρακολούθησε την εκδήλωση ιφτάρ, που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο.

Επίσης ο πρέσβης της Τουρκίας δέχθηκε τους κυβερνήτες των πλοίων στην πρεσβεία. Κατά τα λοιπά πραγματοποιήθηκε τελετή στο Νεκροταφείο Τούρκων Μαρτύρων στον Πειραιά με τη συμμετοχή μελών του πληρώματος των πλοίων και προσωπικού της πρεσβείας.

Μετά την τελετή, ο Τούρκος πρέσβης Τσαγατάι Ερτζιγές επισκέφθηκε το πλοίο TCG Anamur στο λιμάνι του Πειραιά και παρακολούθησε την εκδήλωση για το ιφτάρ που έγινε εκεί. Ο πρέσβης έλαβε πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δραστηριότητες του πλοίου από τον κυβερνήτη του και υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών.

Σημειώνεται πως στο νεκροταφείο των μαρτύρων υπάρχουν οι τάφοι των Τούρκων στρατιωτών που οδηγήθηκαν στην Αθήνα μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.