ΕΘΝΙΚΑ

Ενοχλήθηκαν τα τουρκικά ΜΜΕ από την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χίο - «Πήγε για τον... στρατό»

Ενοχλήθηκαν τα τουρκικά ΜΜΕ από την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χίο - «Πήγε για τον... στρατό»

Το όποιο... καλό κλίμα που ανακοινώθηκε ότι υπήρξε στην προχθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα, φαίνεται ότι δεν το συμμερίζεται ο τουρκικός Τύπος, οι αιτιάσεις του οποίου ξεπερνούν κάθε έννοια της λογικής.

Τα τουρκικά ΜΜΕ θεωρούν «πρόκληση» την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χίο! Θεωρούν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε το νησί για να... επιθεωρήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται εκεί «παρανόμως»!

Επαναλαμβάνουν δε ότι το νησί θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένο, αλλά δεν μένουν σε αυτό...

«Με τα θαλάσσια πάρκα που σχεδιάζει, η Ελλάδα διεκδικεί την κυριαρχία των...αμφισβητούμενων νησιών», πρόσθεσαν οι αναλυτές σε πάνελ τουρκικού καναλιού.

Όσο δε για την ΑΟΖ, οι Τούρκοι αναλυτές παρακάμπτοντας τα όσα βλέπουν στον... χάρτη, θεωρούν ότι η χώρα τους «έχει συνορεύουσα ΑΟΖ με την Αίγυπτο, με αυτήν πρέπει να διαπραγματευθεί, όχι με την Ελλάδα»!

Για τον σκοπό αυτό παρουσιάστηκαν και χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας» και αναλυτικά τα νησιά του Αιγαίου που δεν θα έπρεπε να έχουν στρατό, κι αυτά τα οποία... αμφισβητείται η κυριαρχία τους.

«Μπορεί να πρόκειται για κυβερνητική γραμμή, μπορεί και όχι», εκτιμά ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μιχάλης Κωστίδης, σε σχέση με τα όσα μεταδόθηκαν.