ΕΘΝΙΚΑ

Σκόπια: Το ζήτημα της ονομασίας θα συζητηθεί με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ

Σκόπια: Το ζήτημα της ονομασίας θα συζητηθεί με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ

Η ηγεσία των Σκοπίων κατά τις συναντήσεις που θα έχει με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, θα επαναλάβει «την εποικοδομητική στάση της χώρας και την αποφασιστικότητα της για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας»,σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την επίσκεψη του Μπαν Κι Μουν στη χώρα.

«Το γεγονός ότι ο κ. Μπαν Κι Μουν θα συνοδεύεται από τον ειδικό διαμεσολαβητή για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, θεωρείται ως επιβεβαίωση της σημασίας που αποδίδεται από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στην άμεση διευθέτηση του θέματος και στην ανάγκη να βρεθεί τρόπος να επιταχυνθεί η διαδικασία», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων στην οποία αναφέρεται ακόμη ότι κατά τις συναντήσεις που θα έχει η ηγεσία της χώρας με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για πολλά τρέχοντα θέματα από την ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα επισκεφθεί τα Σκόπια στις 24 και 25 Ιουλίου, στο πλαίσιο περιοδείας του στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ο κ.Νίμιτς, στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη, στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Ιουλίου για να ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για τις συνομιλίες που είχε με την ηγεσία των Σκοπιανών.