ΕΘΝΙΚΑ

Αλωνίζουν στη ελληνική υφαλοκρηπίδα οι Τούρκοι

Αλωνίζουν στη ελληνική υφαλοκρηπίδα οι Τούρκοι

Στη σκιά της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στις αρχές Οκτωβρίου ο Τούρκος Υπ.Εξ. Α. Νταβούτογλου, ο οποίος δήλωσε πως η Ελλάδα «αποσχίστηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά… όχι για πολύ», ήδη οι Τούρκοι ξεκίνησαν τις προκλητικές ενέργειες αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας, πραγματοποιώντας έρευνες όχι μόνο στην ΑΟΖ του Καστελορίζου αλλά ακόμα και στην υφαλοκρηπίδα της, με εμάς απλούς παρατηρητές.

Αυτό που επιδιώκει η Τουρκία με το ωκεανογραφικό της σκάφος είναι το προφανές. Να «γκριζάρει» την περιοχή, δηλαδή εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την κατάσταση, να διεκδικήσει κυριαρχικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα, το τουρκικό σκάφος πρόκειται να κινηθεί ανατολικά από το Φαληράκι της Ρόδου, ανατολικά της Καρπάθου και νοτίως του Καστελόριζου στα όρια των χωρικών υδάτων του νησιού, δίνοντας έτσι σαφές στίγμα για τις προθέσεις της Άγκυρας.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Άγκυρα είχε βγάλει για έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο το Πίρι Ρέις και απαντώντας στα ελληνικά διαβήματα, είχε απαντήσει, ότι οι «ωκεανογραφικές έρευνες δεν απαιτούν καν τη γνωστοποίηση στο παράκτιο κράτος» και ότι δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα επί υφαλοκρηπίδας, η οποία δεν έχει οριοθετηθεί. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα για άλλη μία φορά δεν φαίνεται να κάνει σαφείς τις θέσεις της στο Αιγαίο και δυστυχώς μάλλον λανθασμένα επιλέγει να κάνει ακόμα πιο αδύναμη την επιχειρησιακή ικανότητα του Στρατού και στα τρία του Όπλα, προς ικανοποίηση και τέρψη της Τρόικας …αλλά και της Τουρκίας και του Νέο – Οθωμανικού Δόγματος του «φίλου» μας κ.Νταβούτογλου.

Διαβάστε επίσης:

Tουρκία: Δεν θα αφήσουμε οι Κούρδοι να αποσχισθούν όπως οι Έλληνες!

Εθνικό έγκλημα στην άκρη του Αιγαίου

Σχέδιο αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα από τη ΜΙΤ;