Παρέμβαση Μπαν Κι Μουν για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Παρέμβαση Μπαν Κι Μουν για την ονομασία της ΠΓΔΜ
Την ελπίδα να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σε...

Την ελπίδα να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σε δηλώσεις που έκανε χθες, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γερμανίας.

«Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί με τον προσωπικό μου απεσταλμένο κ. Νίμιτς, ο οποίος έχει συνομιλήσει με τις ενδιαφερόμενες χώρες, τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ελπίζω ειλικρινά πως το θέμα της ονομασίας, που εκκρεμεί για μεγάλο χρονικό διάστημα -και έχει σημαντικές συνέπειες σε διμερείς σχέσεις, αλλά και στις σχέσεις στην περιοχή- θα επιλυθεί το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο γ.γ. του ΟΗΕ, απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ στο θέμα της ονομασίας.

«Θα κάνω το καλύτερο για να ενθαρρύνω καταρχάς τον προσωπικό μου απεσταλμένο, καθώς και τα ενδιαφερόμενα μέρη -τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ- να εμπλακούν στο διάλογο με ειλικρίνεια», πρόσθεσε.

Στις 9 Φεβρουαρίου ο Μάθιου Νίμιτς θα έχει συνάντηση, στη Νέα Υόρκη, με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο θέμα.