ΕΘΝΙΚΑ

Αβραμόπουλος: Κορυφαία προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό

Αβραμόπουλος: Κορυφαία προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό

Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτη Φωτίου είχε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου και η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση του συντονισμού και των κοινών δράσεων μεταξύ των δύο πλευρών, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο τομέας της ενεργειακής συνεργασίας, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν για τις σπουδαίες προοπτικές που διανοίγονται.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επανέλαβε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζοντας ότι ο κυπριακός λαός αντιμετώπισε με εξαιρετικό σθένος και δύναμη τις δύσκολες αποφάσεις που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της κρίσης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με κατάλληλο σχεδιασμό και στρατηγική η Κύπρος θα επιστρέψει σύντομα στο δρόμο της ανάκαμψης.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι το Κυπριακό ήταν και παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της εθνικής πολιτικής.

«Κοινός μας στόχος είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και του εποικισμού και η εξεύρεση συνολικής και συμπεφωνημένης λύσης του Κυπριακού, βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ένταξη της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη (PfP) της Ατλαντικής Συμμαχίας.