ΕΘΝΙΚΑ

ΗΠΑ: Βουλευτές ζητούν μεσολάβηση του Κέρι για τους απαχθέντες ιεράρχες

ΗΠΑ: Βουλευτές ζητούν μεσολάβηση του Κέρι για τους απαχθέντες ιεράρχες

Έκκληση στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, να δώσει προτεραιότητα για την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων Ορθοδόξων Αρχιεπισκόπων στη Συρία, του Ελληνορθόδοξου Παύλου Γιαζίγκι και του Συρορθόδοξου Γιοχάνα Ιμπραχίμ, απηύθυναν με επιστολή τους 72 μέλη του Κογκρέσου.


«Χαίρομαι που 72 μέλη και των δυο κομμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων ενώνονται, καλώντας τον υπουργό Εξωτερικών να θέσει το ζήτημα αυτό σε προτεραιότητα», δήλωσε ο βουλευτής Μπραντ Σέρμαν, μέλος των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι χριστιανικές και άλλες θρησκευτικές μειονότητες θα έχουν ένα ασφαλές μέλλον στη Συρία».

«Είμαι βαθιά ανήσυχος για την ασφάλεια των δυο Αρχιεπισκόπων και απευθύνω έκκληση για την άμεση και ασφαλή απελευθέρωσή τους», πρόσθεσε.

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και άλλοι βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή, όπως οι ομογενείς, Γκας Μπιλιράκης από την Φλόριντα και Τζον Σαρμπάνης από το Μέριλαντ.