ΕΘΝΙΚΑ

Νέα έκκληση για την απελευθέρωση των απαχθέντων Ιεραρχών στη Συρία

Νέα έκκληση για την απελευθέρωση των απαχθέντων Ιεραρχών στη Συρία

Νέα έκκληση προς την παγκόσμια κοινότητα για την απελευθέρωση των απαχθέντων Μητροπολιτών στη Συρία, απηύθυνε σήμερα ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης.


«Από αυτόν σήμερον τον ιερόν και ιστορικόν άμβωνα, καλούμεν και πάλιν τους πάντας και την παγκόσμιον Κοινότητα να ενεργήσουν δια την άμεσον απελευθέρωσή των», είπε ο Πατριάχρης, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη και προσέθεσε την ανάγκη «ειρηνικής επιλύσεως της κρίσεως εις την Συρίαν, μέσω του διαλόγου».

«Ο φανατισμός έχει φθάσει εις σημείον που χριστιανοί και μουσουλμάνοι πνευματικοί ηγέται γίνονται στόχοι απαγωγής και βίας, όπως η περίπτωσις των δύο Μητροπολιτών εκ Χαλεπίου, Παύλου και Ιωάννου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο εξαιρετικά δυσάρεστο για την Εκκλησία Αντιοχείας, για τον Πατριάρχη της προσωπικά, αλλά και για όλη την Ορθοδοξία, γεγονός της απαγωγής του Μητροπολίτου Χαλεπίου Παύλου, κατά σάρκα αδελφού, του Πατριάρχου Ιωάννου.