ΕΘΝΙΚΑ

Πρεμετή: Λειτουργία στον προαύλιο χώρο, απτόητοι πιστοί και ιερείς

Πρεμετή: Λειτουργία στον προαύλιο χώρο, απτόητοι πιστοί και ιερείς

Ανεπηρέαστοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί στην Πρεμετή συγκεντρώθηκαν σήμερα στον προαύλιο χώρο μπροστά στον σφραγισμένο πλέον Ναό της Ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Προσευχήθηκαν στην ύπαιθρο, υπό τα βλέμματα των ανδρών ασφαλείας που δεν φέρουν διακριτικά της Αστυνομίας ούτε της δημοτικής αστυνομίας και περιφρουρούν τον χώρο.

«Με πίστη στο Θεό, ο ελεήμων και Παντοδύναμος, θα ακούσει τις προσευχές μας. Σήμερα προσευχόμαστε στον Θεό να αλλάξει τα μυαλά εκείνων που αισχρά ενεργήσαν και φτάσαμε έως εδώ. Αυτό το μέρος είναι η ψυχή μας. Εδώ βρίσκονται τα οστά των αγίων μας, αυτό το μέρος ήταν εκκλησία, είναι και θα παραμείνει έτσι», ανέφερε ο Πατήρ Οικονόμου, ενώ οι ιερείς προσευχήθηκαν και προέτρεψαν τους πιστούς να μην χάσουν την πίστη τους γιατί η «ελπίδα πεθαίνει τελευταία».

«Το 1960 το απάνθρωπο πρόσωπο του κομουνισμού το μετέτρεψε σε "κέντρο πολιτισμού". Κατάφερε να ξανά λειτουργήσει το 1997 μέχρι της 17/8/2013, που η εκτελεστική εξουσία με πρόσχημα κάποιας δικαστικής απόφασης, άσκησε πολύμορφη βία σε βάρος των κληρικών και ορθοδόξων πιστών», ανέφερε ο Πατήρ Οικονόμου, συμπηρώνοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι και με τη βοήθεια του Θεού τα πράγματα θα αλλάξουν».

Διαβάστε επίσης:

Βιαιοπραγίες σε βάρος ορθόδοξων κληρικών στη Βόρεια Ήπειρο