ΕΘΝΙΚΑ

Ερογλου: Eφτασε η ώρα για μια ειρηνική λύση στο νησί

Ερογλου: Eφτασε η ώρα για μια ειρηνική λύση στο νησί

Στην κατεχόμενη Κερύνεια ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του τρίτου παγκόσμιου φόρουμ των Τουρκοκυπρίων

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα τις εργασίες κήρυξε ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος στο χαιρετισμό του έκανε αναφορά στη λύση του Κυπριακού και στο κοινό ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με τον Έρογλου, «οι Ε/κ επιθυμούν να είναι κυρίαρχοι σε ολόκληρη την Κύπρο και δεν αντιμετωπίζουν τους Τ/κ ως ίσους, δεν θέλουν τη διζωνική ομοσπονδία και τη `ντε φάκτο` και αποτελεσματική παρουσία της Άγκυρας ως εγγυήτριας δύναμης".

Για το κοινό ανακοινωθέν, ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι αν οι Ε/κ επιθυμούν να καταγραφούν τα σημεία εκείνα στα οποία έχουν `ευαισθησίες`, κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και για τους Τ/κ.

O Έρογλου συνέχισε λέγοντας ότι έφτασε η ώρα για μια ειρηνική λύση στο νησί και ότι οι Τ/κ είναι έτοιμοι για λύση διζωνικής ομοσπονδίας "στη βάση της πολιτικής ισότητας και κυριαρχίας με συνέχιση των συμφωνιών για τις εγγυήσεις". "Αν και οι Ε/κ φίλοι μας έχουν τις ίδιες προσεγγίσεις, τότε κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, αν όχι-και αυτό πιστεύω- τότε πρέπει να συνομιλήσουμε για να δούμε πώς πάμε παρακάτω, ποιά βήματα πρέπει να πάρουμε εμείς οι Τ/κ σε συνεννόηση με την Τουρκία", είπε ο Έρογλου. Πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν για άλλα πενήντα χρόνια, όπως είπε, και ότι οι Τ/κ λαμβάνουν υπόψη εκείνες τις εισηγήσεις και σχέδια που έχουν όφελος για τον "τ/κ λαό".

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ