ΕΘΝΙΚΑ

Ορθόδοξο «τόξο» στην Άμυνα από Αβραμόπουλο - Σοϊγκού

Ορθόδοξο «τόξο» στην Άμυνα από Αβραμόπουλο - Σοϊγκού

Στην Αθήνα έρχεται ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας κ. Σεργκέι Σοϊγκού προκειμένου να έχει σημαντικές συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η επίσκεψη του κ. Σοϊγκού γίνεται σε μια εξαιρετική συγκυρία για τη Ρωσία, η οποία έχει αναχθεί σε εγγυητή της παγκόσμιας ειρήνης μετά τις επιτυχείς εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ.

Το ραντεβού του Ρώσου υπουργού Άμυνας με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο έκλεισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ, ύστερα από την ιστορική ομιλία που έκανε για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Χθες το μεσημέρι, ο Ρώσος πρέσβης κ. Βλαντιμίρ Τσχικβισβίλι επισκέφθηκε τον Έλληνα υπουργό για να του ανακοινώσει ότι στις 3 Δεκεμβρίου θα έρθει ο κ. Σοϊγκού με πολυμελή αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού γίνεται μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη πρώτη επιχειρησιακή βολή στην Κρήτη του ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικού συστήματος S-300 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η είδηση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και κινητικότητα στην τουρκική πλευρά, η οποία θα παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον τις επαφές και το περιεχόμενο των συζητήσεων που θα έχει ο κ. Σοϊγκού στην Αθήνα.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB