ΕΘΝΙΚΑ

Συνάντηση Σαμαρά, Αβραμόπουλου με τον αρχηγό των Ε.Δ. των ΗΠΑ

Συνάντηση Σαμαρά, Αβραμόπουλου με τον αρχηγό των Ε.Δ. των ΗΠΑ

Οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του Μάρτιν Ντέμπσεϊ με τον πρωθυπουργό και του υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Στο μέγαρο Μαξίμου συνόδευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος τον Αμερικανό αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσεϊ προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε συνομιλία στο γραφείο του με τον στρατηγό Ντέμπσεϊ σε φιλικό κλίμα.

Η συνάντηση αυτή έγινε στο περιθώριο προηγούμενων επαφών του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ουάσιγκτον και των συζητήσεων που είχε για τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και των υποχρεώσεων της Ελλάδος στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε το θέμα των εξοπλιστικών και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ντέμπσεϊ επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ για παραχώρηση στην Ελλάδα 10 ελικοπτέρων Σινούκ καθώς και εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων MLRS .

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε για μια ακόμη φορά την προκλητική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο, ενώ γνωστοποίησε και την ανάγκη για για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος, συνόδευσε τον Μάρτιν Ντέμπσεϊ στο μέγαρο Μαξίμου όπου υπήρξε και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Να θυμίσουμε ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ήρθε στη χώρα μας έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

Χτες οι δύο αρχηγοί βρέθηκαν στη Σούδα και επισκέφτηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής και ενημερώθηκαν για την αποστολή και τις δυνατότητες του.

Ο στρατηγός Ντέμπσεϊ έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε και είδε εκεί. Δεν δίστασε μάλιστα να εκφράσει την ευαρέσκεια του στον Έλληνα ομόλογό του στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.