ΕΘΝΙΚΑ

Συνάντηση Αλί Αχμέτι με τον Έλληνα πρέσβη στα Σκόπια

Συνάντηση Αλί Αχμέτι με τον Έλληνα πρέσβη στα Σκόπια

Ο αρχηγός του κόμματος Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση- DUI, Αλί Αχμέτι επισκέφθηκε χθες τον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Χάρη Λαλάκο, στο Γραφείο Συνδέσμου στα Σκόπια.

Οι δύο πλευρές, όπως ανακοίνωσε το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, τις πολιτικές εξελίξεις μεταξύ των δύο χωρών και συζήτησαν για την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση των Σκοπίων.

Ο Αχμέτι δήλωσε ότι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για το κόμμα και ότι για το λόγο αυτό θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι τα Σκόπια και η Ελλάδα να καθίσουν, όσο είναι δυνατόν συντομότερα να συζητήσουν και να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό για το όνομα της χώρας.

«Η επίλυση της διαφοράς και οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή, η διαδικασία αυτή είναι η μόνη επιλογή για τη χώρα μας και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός», δήλωσε ο Αχμέτι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος του.

ΠΗΓΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ