ΕΘΝΙΚΑ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Το Πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Πασχαλινό, ελπιδοφόρο μήνυμα εκ μέρους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας απευθύνει προς τον Ελληνικό λαό ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, υπογραμμίζοντας την αισιόδοξη προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

«Σας μεταφέρω με πολλή αγάπη τον εγκάρδιο αναστάσιμο χαιρετισμό των ομογενών της Αμερικής και τις θερμότατες ευχές μας για ένα Πάσχα ουσιαστικής χαράς και ανανεωμένης ελπίδος», τονίζει ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, προσθέτοντας:

«Είναι Πάσχα ουσιαστικής χαράς, διότι παρά τις θλίψεις, τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που βιώνουμε, γιορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού, την οριστική νίκη Του επί του κακού, της αμαρτίας και του θανάτου. Έζησε τον χειρότερο θάνατο, υπέστη την φοβερότερη επίθεση του κακού και γεύθηκε την απόλυτη ανθρώπινη απόρριψη. Σταυρώθηκε, αλλά αναστήθηκε. Ενίκησε. Χριστός Ανέστη! Γι' αυτό και η χαρά ανθίζει σήμερα στην καρδιά μας και ψάλλουμε: "Χαράς τα πάντα πεπλήρωται της ανάστασεως την πείραν ειληφότα"».

Καταλήγοντας, ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής, αναφέρει:

«Όμως σήμερα γιορτάζουμε όχι μόνο ένα Πάσχα ουσιαστικής χαράς, αλλά και ένα Πάσχα ανανεωμένης ελπίδος. Η Ανάσταση του Χριστού ανανεώνει και θεμελιώνει οριστικά την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, ό,τι και αν είναι το σήμερα, για ένα μέλλον άξιο του ανθρώπου ως τέκνου του Θεού. Ας γεμίσουμε, λοιπόν, την ύπαρξή μας αυτό το Πάσχα με χαρά και ελπίδα διότι,
Χριστός Ανέστη!
Αληθώς Ανέστη!»

Διαβάστε επίσης:

Γιατί μετακινείται η ημερομηνία του Πάσχα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων