ΕΘΝΙΚΑ

Ελληνικά F–16 θα συμμετέχουν στη άσκηση «JAWTEX 2014» στη Βαλτική

Ελληνικά F–16 θα συμμετέχουν στη άσκηση «JAWTEX 2014» στη Βαλτική

Μαχητικά αεροσκάφη F-16 block 52 plus θα στείλει η Ελλάδα να συμμετάσχουν σε Συμμαχική άσκηση στη Βαλτική.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στην αποστολή και συμμετοχή με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 block 52 plus της 343 Μοίρας στην πολυεθνική άσκηση που θα διεξαχθεί από 8 έως 23 Μαΐου στην περιοχή του Schleswig της βόρειας Γερμανίας, στα σύνορα με τη Δανία.

Πρόκειται για την άσκηση «JAWTEX 2014» (Joint Air Warfare Tactical Exercise) στην οποία θα συμμετάσχουν 16 συνολικά χώρες της Συμμαχίας με αεροπορικές κυρίως δυνάμεις, καθώς επίσης και δυνάμεις του Στρατού και του Ναυτικού. Ήδη, το ΝΑΤΟ αυξάνει την παρουσία πλοίων στη Βαλτική Θάλασσα, ενώ ενισχύονται συνεχώς οι αεροπορικές δυνάμεις στις χώρες της Βαλτικής, Εσθονία και Λετονία.

Στην άσκηση «JAWTEX 2014» αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 110 μαχητικά αεροσκάφη, ανάμεσα τους Γερμανικά Eurofighter, F-16 των ΗΠΑ που έχουν μετασταθμεύσει στις χώρες στα σύνορα με τη Ρωσία και βέβαια τα τέσσερα F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Θα ενεργοποιηθούν χερσαίες δυνάμεις, αναμένεται η άφιξη στο Schleswig 4.500 ανδρών, πιθανόν να υπάρξει και συμμετοχή επιθετικών ελικοπτέρων και αντιαεροπορικών συστημάτων, ενώ βέβαιη είναι και η συμμετοχή ιπτάμενων ραντάρ Awacs.

Διαβάστε επίσης

Δείτε τη μάχη που δίνουν τα «Ελληνικά Φτερά» με τα τουρκικά μαχητικά