ΕΘΝΙΚΑ

Zaman: Ο τζίρος της τουρκικής παράνομης μεταφοράς μεταναστών

Zaman: Ο τζίρος της τουρκικής παράνομης μεταφοράς μεταναστών

Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα με «πρωταγωνιστές» Τούρκους ψαράδες που μεταφέρουν στα νησιά μας εκείνους που κυνηγούν το όνειρο μίας νέας ζωής, αναφέρεται σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Zaman”.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας αποκαλύπτει πως μέσα στους 4 τελευταίους μήνες του 2014, ο τουρκικός τζίρος της «επιχείρησης» μεταφοράς παράνομων μεταναστών από την Σμύρνη στην Ελλάδα, ανήλθε στις 21 εκατ. τουρκικές λίρες δηλαδή στα 7.260.000 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά, βγήκαν στην δημοσιότητα, στις 16 Απριλίου 2014, όταν συνελήφθησαν στην Σμύρνη 4 Τούρκοι δουλέμποροι που κρατούσαν «τεφτέρια», από τα έσοδα της τεράστιας αυτής επιχείρησης προώθησης μεταναστών στην Ελλάδα.

«Η βασική πόρτα εξόδου από την Τουρκία προς την Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, είναι η γραμμή Αϊδίνιου -κοιλάδα του Menderes και Σμύρνη. Εκεί συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος των μεταναστών, που υπολογίζονται ετησίως στις 150 χιλιάδες.

Από αυτό το σημείο κανονίζονται τα ναύλα για να τους περάσουν στο Αιγαίο πέλαγος .

Η τουρκική εφημερίδα επισημαίνει ότι εκατοντάδες από αυτούς μπορεί να χάσουν την ζωή τους στα νερά του Αιγαίου και στα βουνά της Θράκης προσπαθώντας να διαβούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Εν τούτοις...το τολμούν!

Διαβάστε επίσης

«Τούρκοι βυθίζουν μόνοι τους τις βάρκες με τους παράνομους μετανάστες»

H Τουρκική Στρατοχωροφυλακή στέλνει λαθρομετάστες στην Ελλάδα

Zaman: Από την Σμύρνη έρχονται με κάλυψη...οι μετανάστες στην Ελλάδα