ΕΘΝΙΚΑ

Αλβανικό Κόμμα Σκοπίων: Αλλαγή ονόματος για να αναγνωρίσουμε τον Πρόεδρο

Αλβανικό Κόμμα Σκοπίων: Αλλαγή ονόματος για να αναγνωρίσουμε τον Πρόεδρο

Το Αλβανικό κόμμα των Σκοπίων, «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»- DUI, θέτει προϋπόθεση για την αναγνώριση του Γκεόργκι Ίβανοφ ως προέδρου της χώρας, τη συναίνεση του για την αλλαγή του ονόματος.

Ο συμβιβασμός αυτό θεωρείται απαραίτητος από το DUI, προκειμένου να αποδεχθεί τη νομιμότητα της εκλογής του Γκεόργκι Ίβανοφ, ως επικεφαλής του κράτους.

Επιπρόσθετα, στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του DUI και του VMRO-DPMNE τίθενται και οι υπουργικές θέσεις στην Άμυνα, στο Εσωτερικών, Εξωτερικών, Υπουργείο Οικονομικών, Γραφείο Δημοσίων Εσόδων, καθώς η Ασφάλεια και ηγεσία της αντικατασκοπείας...

Η μη αναγνώριση της νομιμότητας του προέδρου από το DUI, σημαίνει έμμεσα την ακύρωση των τοποθετήσεων μελών του αλβανικού κόμματος στο υπουργείο Άμυνας και στο Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς οι δύο αυτοί τομείς βρίσκονται άμεσα, υπό την εποπτεία του Προέδρου της χώρας.

Παραμένει μόνο η θέση του υπουργού Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι χθες, στην ορκωμοσία του Γκεόργκι Ίβανοφ στη Κοινοβούλιο, για τη νέα του θητεία, το αλβανικό κόμμα DUI, δεν παραβρέθηκε, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αποδοκιμασία για την εκλογή του, ενώ ο Ίβανοφ στην ομιλία του επέμεινε ότι το συνταγματικό όνομα της χώρας δεν πρόκειται να αλλάξει.

πηγη Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε επίσης

«Εγχειρίδιο» για Σκοπιανούς που δεν γίνονται δεκτοί στην Ελλάδα!