ΕΘΝΙΚΑ

Η εικόνα του Απ. Ανδρέα στο ελληνικό σχολείο του Μπάρνετ

Η εικόνα του Απ. Ανδρέα στο ελληνικό σχολείο του Μπάρνετ

Την εικόνα του Αποστόλου Ανδρέα της Κύπρου, χάρισε στο ελληνορθόδοξο Σχολείο του Αποστόλου Ανδρέα στο Μπάρνετ του Βόρειου Λονδίνου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Ο Μακαριότατος εξήρε το το έργο όσων είναι αναμεμιγμένοι στη λειτουργία του Σχολείου του Αποστόλου Ανδρέα και συμβούλεψε τους μαθητές «να μην σπαταλούν άδικα το νεανικό τους σφρίγος».

«Να το προσφέρετε στους καθηγητές σας και να πάρετε από αυτούς τα διδάγματα που σας δίνουν και να τα κάνετε κτήμα σας. Μην περιοριστείτε μόνο στα μαθήματα, αλλά και στα διδάγματα των δασκάλων σας για το πώς να συμπεριφέρεστε και να σέβεστε τους άλλους. Να πάρετε και τις γνώσεις και τις ηθικές αξίες», προέτρεψε τους μαθητές ο Μακαριώτατος.

Ενημέρωσε επίσης τους μαθητές και τους υπευθύνους του σχολείου για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των εργασιών ανακαίνισης της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Ανδρέα.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος παρέστη σε γεύμα που διοργάνωσαν η Ελληνική Κυπριακή Αδελφότητα, ο ΔΗΣΥ Ηνωμένου Βασιλείου, το ΔΗΚΟ Αγγλίας και το Κυπριακό Κέντρο Μπάρνετ με την παρουσία της ευρωβουλευτού Λονδίνου του Συντηρητικού Κόμματος Μαρίνας Γιαννακουδάκη.

Το απόγευμα αναχώρησε για το Μπέρμιγχαμ όπου και διανυκτέρευσε αφού είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να λειτουργήσει σε εκκλησίες της εκεί παροικίας, αλλά και να παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμή του από τις ελληνορθόδοξες κοινότητες της πόλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντινγκτον και τον σκιώδη Υπουργό Ευρώπης Γκάρεθ Τόμας.

Διαβάστε επίσης

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ο Ντάουνερ να μην ξαναμπεί στο Προεδρικό