ΕΘΝΙΚΑ

Σεισμός Λήμνος: Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σεισμός Λήμνος: Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σε ετοιμότητα για άμεση επέμβαση – αν τυχόν απαιτηθεί – έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις, μετά από σχετική εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου, εξαιτίας του ισχυρότατου σεισμού εντάσεως 6,5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης στο Βόρειο Αιγαίο.

Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο από τον οποίο ενημερώθηκε λεπτομερώς ότι καμία στρατιωτική μονάδα ή εγκατάσταση δεν έχει πληγεί από το σεισμό και βεβαίως ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα μεταξύ των στρατιωτικών των περιοχών αυτών, καθώς και με τοπικούς παράγοντες και φορείς για άμεση ενημέρωση και τον συντονισμό των ενεργειών.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ήδη κατευθύνονται δύο ανώτατοι στρατιωτικοί σρος τις δύο νήσους που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Ο μεν Διοικητής του Δ’Σώματος Στρατού κατευθύνεται προς τη νήσο Σαμοθράκη, που υπάγεται στη ζώνη ευθύνης του Σχηματισμού του, ενώ την ίδια στιγμή ο Επιτελάρχης της ΑΣΔΕΝ, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) κατευθύνονται με ελικόπτερο προς τη Λήμνο.

Όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Θράκης και της Μυτιλήνης, Λήμνου, Σαμοθράκης είναι σε ετοιμότητα αμέσου παροχής οποιασδήποτε βοήθειας τυχόν τους ζητηθεί από την αρμόδια ΓΓΠΠ, που έχει και τον επιχειρησιακό έλεγχο.