ΕΘΝΙΚΑ

Τούρκος κομάντο των Ιμίων σκοτώθηκε την ημέρα μνήμης του Ηλιάκη!

Τούρκος κομάντο των Ιμίων σκοτώθηκε την ημέρα μνήμης του Ηλιάκη!

Σημαδιακό; Την ημέρα που γίνονταν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του σμηνάρχου Κώστα Ηλιάκη που άφησε την τελευταία του πνοή στην Κάρπαθο, σκοτώνεται ένας από τους κομάντο της Τουρκίας.

Πρόκειται για τον επικεφαλής - μέχρι το θάνατό του - υπηρεσίας Ασφάλειας της τουρκικής Πολιτικής Αεροπορίας ΤΗΥ Σααντετίν Ντογάν ο οποίος σκοτώθηκε κατά την ένοπλη επίθεση σε όχημα της εταιρίας στο Μογκαντίσου της Σομαλίας .

Όπως αναφέρεται σε μερίδα του τουρκικού τύπου ήταν μεταξύ των αντρών των ειδικών δυνάμεων του Τουρκικού ΠΝ (Ομάδα SAT) κατά την κρίση των Ιμίων το 1996 και τελευταία δικαζόταν για την ''υπόθεση Ποϊράζκιοι'' που αφορούσε θαμμένα όπλα στην ομώνυμη περιοχή της Κωνσταντινούπολής .

Ο Σααντετίν Ντογάν μέλος της ομάδας των Ιμίων , εργάζονταν τα τελευταία χρόνια ως διευθυντής της εταιρίας ασφαλείας Τσετίν που συνεργάζονταν με την Τουρκική αεροπορική εταιρία ΤΗΥ, στο παράρτημα στη Σομαλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών αεροπορικών αερογραμμών όχημα που μετέφερε προσωπικό της ΤΗΥ δέχθηκε ένοπλη επίθεση ενώ κινούνταν στην Σομαλία.

Ο υπεύθυνος τύπου των ΤΗΥ Αλή Γκεντς, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ανάμεσα σε αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν και ο υπεύθυνος ασφαλείας Σααντετίν Ντογάν- διευθυντής της εταιρίας ασφαλείας Τσετίν.

Η εφημερίδα Türkiye έγραψε για τον τελευταίο επιζώντα των Ιμίων: « Ο Ερκμαν , 44 ετών πέθανε από διαρροή αερίου στο σπίτι του στο Τουρκμενιστάν... στην κηδεία ο πατέρας το δήλωσε πως ο γιος του συμμετείχε στην επιχείρηση των Ιμίων (Kardak). Κάποιοι, κομάντο στα 17 χρόνια, πέθαναν, αλλά οι θεωρίες συνωμοσίας περί θανάτου όλων των τούρκων δεν αληθεύουν. Ας είμαστε πραγματιστές. Ας δούμε τα λάθη που κάναμε τότε να μην τα επαναλάβουμε και να μην ικανοποιούμε τους εαυτούς μας με ανύπαρκτες ιστορίες που δεν κάνουν τίποτα άλλο, από το να παρηγορούν.
Οι κομάντο των Ιμίων πάντως που σύμφωνα με τους τούρκους είναι ακόμη εν ζωή είναι ο Χακάν Τσαλισκάν, Σαλίχ Τσορεκτσίογλου, Τζαβίτ, Οζμέν, Αμντουλάχ Αρσλαν,Σαντετίν Ντογάν, Λεβίν Κετεν, Λουτφί Τοκούσογλου, Ιμπραχίμ Μπαλτσίν, Χασάν Αράπ και Τανέλ Ερέναϊ.

Πάντως για τους αρχηγούς των κομάντο δεν υπάρχει αμφιβολία πως ακόμη ζουν παρέα με «της φυλακής τα σίδερα».

Διαβάστε επίσης

Εκδηλώσεις στη μνήμη του σμηναγού Κ. Ηλιάκη