ΕΘΝΙΚΑ

Έβρος: 'Ημιμαραθώνιος Φιλίας' θα διεξαχθεί στο Τριεθνές

Έβρος: 'Ημιμαραθώνιος Φιλίας' θα διεξαχθεί στο Τριεθνές

Ο αθλητισμός υπάρχει για να ενώνει και αυτό έρχεται να το αποδείξει περίτρανα την προσεχή Κυριακή ο μεγάλος ημιμαραθώνιος της Αδριανούπολης, που διοργανώνεται από το Σύλλογο Τουρκικής - Ελληνικής - Βουλγαρικής Φιλίας και στον οποίο οι δρομείς θα τρέξουν κατά μήκος των συνόρων του ποταμού Έβρου και στις τρεις όμορες χώρες, δηλαδή την Τουρκία, την Βουλγαρία και φυσικά την Ελλάδα.

O διεθνής "Ημιμαραθώνιος Φιλίας", όπως ονομάζεται, είναι μήκους 21 χιλιομέτρων. Διοργανώνεται από τον Τουρκοβουλγαρικό Σύλλογο Φιλίας της Αδριανούπολης. Το πέρασμα των δρομέων απ' τους συνοριακούς σταθμούς (Καστανιές και Παζάρ-κουλέ) θα γίνει χωρίς θεώρηση διαβατηρίων (βίζα), για να καταδειχθεί ότι στη φιλία και στον αθλητισμό δεν υπάρχουν σύνορα.

Προβλέπεται να πάρουν μέρος περίπου 300 αθλητές (100 από κάθε χώρα) σε όλες τις κατηγορίες, ανδρών και γυναικών. Από την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή, εκτός φυσικά από τo Running Team της Ορεστιάδας, οι ομάδες των Xanthi Runners με 26 αθλητές αλλά και το Running Team του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός έχει συνάψει ειδική αθλητική συνεργασία με το Αστέρι Αδριανούπολης, στο πλαίσιο της οποίας η ομάδα του Εθνικού θα διανυκτερεύσει στους ξενώνες του αθλητικού κέντρου της Αδριανούπολης, ως επίσημοι φιλοξενούμενοι, ενώ το Σάββατο θα υπάρξουν συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών για κοινές δράσεις, στα πλαίσια του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογραφεί.

thrakisports.gr

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Η ιστορία της πόλης σε Manga κόμικς