ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν: «Αφήστε ήσυχο τον τούρκικο καφέ, είναι δικός μας»

Ερντογάν: «Αφήστε ήσυχο τον τούρκικο καφέ, είναι δικός μας»

Περίσσιο θράσος από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας

O Ερντογάν έβαλε στο... μάτι τον ελληνικό καφέ - «Τουρκικό πρέπει να τον λέτε» είπε στον Έλληνα πρέσβη.

«Αφήστε ήσυχο τον τούρκικο καφέ, είναι δικός μας καφές» φέρεται να είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας στον Έλληνα πρέσβη, Κυριάκο Λουκάκη.

Αυτή την ατάκα "αστειευόμενος", φέρεται να είπε ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα «Σαμπάχ».

Mόλις 6 μήνες πριν η Τουρκία είχε πετύχει να συμπεριληφθεί ο «Τουρκικός Καφές» στον «Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» της UNESCO.

Με το βήμα αυτό που έκανε η Τουρκία «μείωσε», όπως είχε επισημανθεί τότε από ελληνικά ΜΜΕ, όχι μόνο τον ανερχόμενο παγκοσμίως, σε ονομασία προέλευσης, «ελληνικό καφέ», αλλά και όλους τους άλλους «συγγενείς», όπως «αραβικός», «αρμενικός», «κυπριακός», «μεσανατολικός» και «βοσνιακός»!

Γνωστή διαμάχη ελληνικού και τούρκικου καφέ με... φόντο τουριστικό

Πριν την συνεδρίαση της UNESCO στο Μπακού, εκεί που πάρθηκε η απόφαση, οι Τούρκοι είχαν προετοιμαστεί καλά διότι, όπως είχε επισημανθεί τότε «είναι φανερό ότι η υπόθεση έχει και ...εμπορικό/τουριστικό ενδιαφέρον!

Άλλωστε όσον αφορά τον... τουρκικό καφέ είναι γνωστή η διαμάχη με τον ...ελληνικό καφέ για το ποιος είναι ο πιο αυθεντικός!

Ιδίως μετά την μεγάλη προώθηση που είχε ο ελληνικός καφές με την πρόοδο του ελληνικού τουρισμού και την επιχειρηματική αναβάθμιση των ελληνικών εταιρειών καφέ».

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με τα καλλιστεία «Miss Θράκη 2014» που φέρουν ως χορηγό τούρκικα αναψυκτικά