ΕΘΝΙΚΑ

Ίμβρος: Εγκαινιάζεται το ελληνικό γυμνάσιο στο νησί–8 μαθητές κάνουν ποδαρικό

Ίμβρος: Εγκαινιάζεται το ελληνικό γυμνάσιο στο νησί–8 μαθητές κάνουν ποδαρικό

Με οκτώ μαθητές αναμένεται να λειτουργήσει το επανιδρυόμενο από την ελληνική μειονότητα Γυμνάσιο στην Ίμβρο

Στο κτήριο στο οποίο θα εγκατασταθεί το Γυμνάσιο, ένα παλιό σχολείο, στα Αγρίδια (Τεπεκιόι ) της Ιμβρου, συνεχίζονται οι επισκευές και το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει το Σεπτέμβριο.

Το θέμα του ελληνικού Γυμνασίου προχωράει καλά, είπε ο εκπρόσωπος των μειονοτικών Βακουφίων, κ. Λάκης Βίγκας. Μιλώντας σχετικά για το θέμα στην εφημερίδα Aksam, είπε ότι από το λαό της περιοχής υπήρξαν αιτήματα για το άνοιγμα γυμνασίου και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα για να μπορεί η κοινωνία να ζει εκεί και να δημιουργήσει κάποιο μέλλον για τον εαυτό της. Βλέπουμε ότι οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν τις εργασίες που γίνονται, αναφορικά με το εν λόγω γυμνάσιο. Βιώνονται ελπιδοφόρες εξελίξεις.»

Ο κ. Βίγκας εξήγησε ότι φέτος αναμένεται να κάνουν εγγραφή στο εν λόγω γυμνάσιο οκτώ μαθητές και πρόσθεσε «Το γεγονός ότι είναι μικρός ο αριθμός έχει σχέση και με τις συνθήκες στην περιοχή. Δεν πρόκειται για ένα εύκολο χρονοδιάγραμμα. Όμως οι άνθρωποι επιθυμούν ν' αφήσουν πίσω τις κακές αναμνήσεις που έζησαν πριν από 50 χρόνια και αναζητούν ένα νέο μέλλον. Στο μεταξύ και η διαδικασία που ακολουθεί το κράτος αναφορικά με τις μειονότητες προχωράει πολύ καλά».

Διαβάστε επίσης:

Το ΠΝ στα Μιαούλεια 2014 στην Υδρα