ΕΘΝΙΚΑ

Ο Αβραμόπουλος στη λήξη άσκησης «Καμπέρος 2014»

Ο Αβραμόπουλος στη λήξη άσκησης «Καμπέρος 2014»

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμυνας ολοκληρώθηκε η στρατιωτική άσκηση «Καμπέρος 2014» η οποία περιελάμβανε την εκτέλεση όλων των αεροπορικών αποστολών από το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας και επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς.

Την άσκηση παρακολούθησαν ακόμη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

AV1

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε μετά το πέρας της άσκησης, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή άσκηση αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο του εθνικού αμυντικού μας συστήματος. Είναι δεδομένο, ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

AV2

Πίσω από όσα είδαμε, κρύβεται η πραγματική δύναμη, η πραγματική ισχύς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας μας. Ο σκοπός τον οποίο καλούνται να εκπληρώσουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι να διασφαλίζουν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας, να είναι παρούσες όπου το Διεθνές Δίκαιο τις καλεί, να είναι εγγυητές της ασφάλειάς μας.

AV3

Σήμερα από την Κρανέα, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, όλοι όσοι παρακολουθήσαμε αυτή την άσκηση, βγαίνουμε ακόμα πιο δυναμωμένοι ψυχικά, αλλά και πεπεισμένοι για το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκπέμποντας κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες ένα μήνυμα ασφάλειας, σιγουριάς, αυτοπεποίθησης και κύρους στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο».

Διαβάστε επίσης

Τούρκος βουλευτής: «Υπάρχει κρυφή συμφωνία για το Αιγαίο;»