ΕΘΝΙΚΑ

Κόμμα Σκοπίων: «Η ΕΕ δεν διαθέτει μηχανισμό για την επίλυση του ονόματος»

Κόμμα Σκοπίων: «Η ΕΕ δεν διαθέτει μηχανισμό για την επίλυση του ονόματος»

Το κόμμα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» των Σκοπίων, πιστεύει ότι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της χώρας είναι αντικειμενική και αντικατοπτρίζει τα πραγματικά επιτεύγματα σε πολλούς θεσμούς, ασκώντας κριτική σε ορισμένους τομείς που αποτελεί ισχυρό κίνητρο για περαιτέρω προσπάθειες για τη βελτίωσή τους.

Ιδιαίτερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον πολιτικό διάλογο και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας καθώς και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας του δικαστικού συστήματος.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική Συμμαχία», στην έκθεση γίνεται παραδοχή της έλλειψης μηχανισμών στην ΕΕ, για την επίλυση της διαφοράς και τα εμπόδια που προβάλλει η Ελλάδα στο όνομα της χώρας, μια διαφορά που επιβραδύνει τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη των διαπραγματεύσεων, επιβεβαιώνει ότι η FYROM πληροί τα βασικά κριτήρια για το άνοιγμα των κεφαλαίων και την υλοποίηση των σχετικών παραμέτρων για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το σλαβικό κόμμα των Σκοπίων.

Διαβάστε επίσης

Σκόπια: Ο Μάθιου Νίμιτς θα προτείνει νέα εκδοχή στο όνομα