Αλβανία: Ανακοίνωση της «Ομόνοιας» για τα επεισόδια στη Δερβιτσάνη

Αλβανία: Ανακοίνωση της «Ομόνοιας» για τα επεισόδια στη Δερβιτσάνη

Έκκληση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της νομιμότητας, «πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο» απευθύνει η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χωριό Δερβιτσάνη, μετά τη διακοπή του αγώνα ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της «Ομόνοιας» εκατοντάδες άτομα, εισέβαλαν στο χωριό Δερβιτσάνη κρατώντας σημαίες και πανό με εθνικιστικό περιεχόμενο, με στόχο να προκαλέσουν μειονοτικούς Έλληνες που ζουν εκεί.

«Οι Αλβανοί έσπασαν παράθυρα σε καταστήματα και αυτοκίνητα και προπηλάκισαν μειονοτικούς. Η κατάσταση θα είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο αν δεν είχαν φθάσει οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέτρεψαν τα χειρότερα», τονίζεται

«Δεν δύναται σε μια ευνομούμενη πολιτεία κάποιοι παρακρατικοί να προκαλούν με όλους τους τρόπους σε μια περιοχή που αποτελεί παράδειγμα κοινωνικής οργάνωσης και σεβασμού της νομιμότητας και το επίσημο κράτος να αδρανεί», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων η «Ομόνοια».

Διαβάστε επίσης:
Νέα αλβανική πρόκληση: Βαφτίζουν αρχαιολογικό χώρο... Τσαμουριά!