ΕΘΝΙΚΑ

Η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις κατά του Ελληνισμού

Η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις κατά του Ελληνισμού

Την ώρα που το «Μπαρμπαρόσα» συνεχίζει τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, δεκατέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών με χαμηλές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά

Ξεπερνούν κάθε όριο προκλητικότητας οι Τούρκοι, με παραβιάσεις από αέρος και θαλάσσης.

Μετά την απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, με την αποστολή του ερευνητικού «Μπαρμπαρόσα» στα νότια παράλια της Μεγαλονήσου, οι «γείτονες» προχωρούν σε παραβιάσεις του ελληνικού FIR.

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 14 F 16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πέταξαν, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, πάνω από ελληνικό έδαφος .

Τα τέσσερα από αυτά πέταξαν εξαιρετικά χαμηλά σε ύψος μόλις 500 ποδών.

Η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει:

«Την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014, σχηματισμός 6 αεροσκαφών F-16 της Τουρκικής ΠΑ εισήλθε στις 13:11 στο FIR Αθηνών μεταξύ Ν.Λέσβου και Ν.Χίου και εξήλθε στις 13:44 νότια Ν. Σάμου. Κατά τη διάρκεια της πτήσης τους πραγματοποίησαν υπερπτήσεις όπως παρακάτω:

-6F-16 υπέρπτηση άνωθεν ν.Ανθρωποφάγοι στις 13:37 στα 500 πόδια.

-6 F-16 υπέρπτηση άνωθεν ν.Μακρονήσι στις 13:38 στα 9000 πόδια.

-2 F-16 υπέρπτηση άνωθεν ν.Αγαθονήσι στις 13:42 στα 8000 πόδια.

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες κατά πάγια πρακτική».

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα έχει χάσει τον έλεγχο και επιζητά να οδηγήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε φάση κρίσης.

Με εθνικιστική υπεροψία, για τη μεγάλη στρατιωτική δύναμή της, διαμηνύει πως όποιος πλησιάσει το ερευνητικό σκάφος της θα είναι υπεύθυνος για την κρίση που θα ακολουθήσει.

Παράλληλα εμφανίζει το ψευδοκράτος σαν «θύμα της ελληνοκυπριακής πλευράς» που παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και απειλεί πως, αν η Λευκωσία συνεχίσει την ίδια τακτική, μπορεί να οδηγηθούμε στην ύπαρξη δύο ανεξάρτητων κρατών.

Την ίδια ώρα που τα ανατολικά σύνορά της «παίρνουν φωτιά», η Τουρκία δεν διστάζει να ανοίξει και νέα μέτωπα στο Αιγαίο. Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που οι Τούρκοι ξεπερνούν κάθε όριο προκλητικότητας. Η τακτική τους είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες.

Είναι προφανές πως η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν κανένα λόγο να ακολουθήσουν συνταγές στρατιωτικής έντασης και να μεταφέρουν το παιχνίδι εκεί που θα ήθελε, που επέλεξε και αισθάνεται ισχυρή η Τουρκία.

Ήρθε η ώρα όμως, τώρα που στη Μεσόγειο παίζεται το κρίσιμο ενεργειακό παιχνίδι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι πολιτικές ηγεσίες, να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: Θέλει να στήσει πλατφόρμα στην κυπριακή ΑΟΖ

Τουρκικά πολεμικά πλοία στην Κυπριακή ΑΟΖ

Κούρκουλας: Νομικές ακροβασίες από την Τουρκία

Ο Νταβούτογλου προκαλεί ξανά: Η ελληνική χούντα κατέλυσε την Κυπριακή Δημοκρατία