ΕΘΝΙΚΑ

Τι συζήτησε ο Δ. Αβραμόπουλος με τον Ερντογάν

Τι συζήτησε ο Δ. Αβραμόπουλος με τον Ερντογάν

Ανεπίσημη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το απόγευμα του Σαββάτου, 1 Νοεμβρίου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Ο Έλληνας Επίτροπος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο Πρόεδρο, με τον οποίο συνδέεται από παλιά φιλία από την εποχή που και οι δύο ήταν δήμαρχοι στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη, αντίστοιχα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αβραμόπουλος δέχθηκε πρόσκληση του κ. Ερντογάν να συναντηθούν ιδιωτικά και άτυπα στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος όπως οι εξελίξεις στην περιοχή, ζητήματα ασφάλειας και οικονομικής συνεργασίας.

Κατά την επίσκεψη στο Πατριαρχείο, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε στον κ. Αβραμόπουλο κάθε επιτυχία στη νέα αποστολή του, ως επίτροπος μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ και σημείωσε το ενδιαφέρον με το οποίο ο «Έλληνας πολιτικός αντιμετωπίζει ανέκαθεν τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου».