ΕΘΝΙΚΑ

Νέα πρόκληση των Τούρκων: Κορβέτα «κόβει» βόλτες στο Αιγαίο

Νέα πρόκληση των Τούρκων: Κορβέτα «κόβει» βόλτες στο Αιγαίο

Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα στο Αιγαίο, όταν μια κορβέτα μπήκε στα ελληνικά ύδατα και έφτασε μεταξύ Εύβοιας και Τζιάς

 

Η τουρκική κορβέτα "Βuyucada" εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στο στενό Καφηρέα, στις 3.00, προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού.

Το τουρκικό σκάφος, κινούμενο στη συνέχεια με νότια και νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ Κέας και Κύθνου.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθ' όλη τη διάρκεια του πλου του.

Την είδηση, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, λέγοντας πως στο σημείο υπάρχει ήδη ελληνική φρεγάτα η οποία και παρακολουθεί το τουρκικό σκάφος.

Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για εκνευρισμό της Άγκυρας, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του ότι «η Ελλάδα κρατάει στο ένα χέρι κλάδο ελαίας επιδιώκοντας την ειρηνική συνύπαρξη με όλα τα κράτη και ιδιαίτερα με τους λαούς της περιοχής μας. Στο άλλο χέρι, όμως, έχει το ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος».

Όπως εξήγησε ο εκνευρισμός αυτός δεν βοηθά λέγοντας πως η Τουρκία προσπαθεί να δείξει αυτό που καταλαβαίνουμε. «Δεν βοηθούν την Άγκυρα όμως αυτές οι κινήσεις» είπε ο κ. Δένδιας και κατέληξε τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέπει σε κανένα τουρκικό σκάφος να πλέει στο Αιγαίο δίχως να παρακολουθείται στενότατα.