ΕΘΝΙΚΑ

Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι με την κορβέτα στο Αιγαίο

Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι με την κορβέτα στο Αιγαίο

Απτόητη η Τουρκία συνεχίζει τις απαράδεκτες προκλήσεις, προχωρώντας σε νέα παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η τουρκική κορβέτα «Βuyucada», προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε στις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (04/11/2014) σε ελληνικά χωρικά ύδατα στα στενά Καφηρέα.

Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια και Νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ Κέας και Κύθνου.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, η κορβέτα «Buyukada» έπλεε ανοιχτά της Μήλου, έχοντας συμπληρώσει 9 ώρες στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ενώ αργότερα, κατά τις 4, το τουρκικό πλοίο βρισκόταν νότια της Φολεγάνδρου, και μισή ώρα αργότερα ανάμεσα σε Ίο και Σαντορίνη.

Σύμφωνα με αναφορές η κορβέτα μπήκε τελικά στο ναύσταθμο του Αξάζ λίγο μετά τις επτά το πρωί της Τετάρτης (05/11/2014).

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν καθ' όλη τη διάρκεια του πλου του το τουρκικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σχεδόν για 16 ώρες!

Την είδηση, επιβεβαίωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, λέγοντας πως στο σημείο υπήρχε ελληνική φρεγάτα η οποία και παρακολουθούσε το τουρκικό σκάφος.

Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για εκνευρισμό της Άγκυρας, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του ότι «η Ελλάδα κρατάει στο ένα χέρι κλάδο ελαίας επιδιώκοντας την ειρηνική συνύπαρξη με όλα τα κράτη και ιδιαίτερα με τους λαούς της περιοχής μας. Στο άλλο χέρι, όμως, έχει το ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος».

Όπως εξήγησε ο εκνευρισμός αυτός δεν βοηθά λέγοντας πως η Τουρκία προσπαθεί να δείξει αυτό που καταλαβαίνουμε. «Δεν βοηθούν την Άγκυρα όμως αυτές οι κινήσεις» είπε ο κ. Δένδιας και κατέληξε τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέπει σε κανένα τουρκικό σκάφος να πλέει στο Αιγαίο δίχως να παρακολουθείται στενότατα.

Πρόκειται πάντως για μια απαράδεκτη τουρκική πρόκληση, η οποία διήρκησε σχεδόν μια ολόκληρη ημέρα και δημιουργεί ένα νέο σκηνικό έντασης στο Αιγαίο, επιβεβαιώνοντας εκείνους που εκτιμούν είναι θέμα χρόνου η πρόκληση από την πλευρά της γειτονικής χώρας, θερμού επεισοδίου...

Σχετικές ειδήσεις