ΕΘΝΙΚΑ

Καστελλόριζο: Προκαλούν οι Τούρκοι, σε επιφυλακή ο στρατός!

Καστελλόριζο: Προκαλούν οι Τούρκοι, σε επιφυλακή ο στρατός!

Δεν πρόκειται να κατεβεί ξανά η σημαία μας από ελληνικό έδαφος, τονίζουν στο Newsbomb.gr στρατιωτικές πηγές...Τουρκικό πολεμικό πλοίο «προκαλεί» με την παρουσία του στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ακριβώς έξω από το λιμάνι του Καστελλόριζου.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΧΝΑΚΗ

Σενάρια «στημένου» επεισοδίου στο Αιγαίο απεργάζεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση διενεργείται και μια επιχείρηση προπαγάνδας προς τον τουρκικό Τύπο προκειμένου να «περάσουν» τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό τα μηνύματα της τουρκικής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, η ελληνική πλευρά ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο Καστελλόριζο και όχι άδικα…

Οι δυνάμεις στο νησί ενισχύονται με «σκληρά» και «μάχιμα» ονόματα στελεχών, ενώ αρκετοί εισηγούνται στο νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας να μεταβεί εσπευσμένα στην περιοχή. Από το πρωί της Δευτέρας (10/11/2014) βρίσκεται σε εξέλιξη νέα τουρκική πρόκληση, καθώς πολεμικό πλοίο της Τουρκίας «κόβει» βόλτες σε ελληνικά ύδατα, έξω από το λιμάνι του Καστελλόριζου.

Πάντως, αυτό που τονίζουν με νόημα στο Newsbomb.gr στρατιωτικές πηγές, είναι πως: «αυτή τη φορά δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν λάθη του παρελθόντος».

Στο λιμάνι του νησιού παραμένει αγκυροβολημένο πλοίο του πολεμικού μας ναυτικού, πλήρως εξοπλισμένο για παν ενδεχόμενο, ενώ και στα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων ο στρατός και το ναυτικό μας έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε έγκαιρα και αποτελεσματικά να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια των Τούρκων, ικανή να οδηγήσει στη δημιουργία «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίο.

Αυτό που μεταφέρουν στο Newsbomb.gr υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές από την ευρύτερη περιοχή, είναι πως σε περίπτωση που οι Τούρκοι επιχειρήσουν να «πατήσουν» ελληνικό έδαφος και κυρίως να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα της νήσου Στρογγύλης, θα λάβουν άμεσα την απάντηση που πρέπει.

«Ελληνική σημαία, αυτή τη φορά δεν πρόκειται να κατεβεί από τα εδάφη μας» είναι το μήνυμα που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση…

Σχετικές ειδήσεις