ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εξαφάνισαν» το Καστελλόριζο από χάρτη της Κομισιόν

«Εξαφάνισαν» το Καστελλόριζο από χάρτη της Κομισιόν

Την απουσία του Καστελλόριζου από χάρτη της Κομισιόν διαπίστωσε η Δημοκρατική Αριστερά, καίτοι ο συγκεκριμένος χάρτης αποτυπώνει όλα τα υπόλοιπα νησιά της χώρας μας, καθώς και μη ηπειρωτικά και υπερπόντια εδάφη των κρατών μελών.

Σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης καθώς και οι βουλευτές του κόμματος Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός επισημαίνουν ότι σε χάρτη με θεματικό τίτλο «Η ζώνη του ευρώ, ένα νόμισμα με πολλά πλεονεκτήματα», η νήσος Μεγίστη, δηλαδή το Καστελλόριζο, που αποτελεί και το νοτιανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, μόλις 2 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές αρχές, δεν υφίσταται.

«Από το χάρτη απουσιάζει εμφανώς η αποτύπωση του Καστελόριζου, ενώ έχουν αποτυπωθεί όλα τα υπόλοιπα νησιά της χώρας μας, αλλά και μη ηπειρωτικά και υπερπόντια εδάφη των κρατών μελών», αναφέρουν οι βουλευτές.

Μάλιστα, οι βουλευτές του κόμματος ζητούν από τον Σταύρο Δήμα να διερευνήσει το ζήτημα, καθώς και να μεριμνήσει για την ορθή επανεκτύπωσή του.

Κάτι τέτοιο, αναφέρουν, θα πρέπει να γίνει, δεδομένων και των πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, που τοποθέτησε το Καστελλόριζο στη Μεσόγειο, καθώς και με βάση τη σημασία του νησιού για την ΑΟΖ της Ελλάδας.