ΕΘΝΙΚΑ

«Ο καλός μουσουλμάνος ψηφίζει μόνο... μουσουλμάνο»

«Ο καλός μουσουλμάνος ψηφίζει μόνο... μουσουλμάνο»

Καταθλιπτική ειρήνη ζουν οι κάτοικοι στη δυτική Θράκη με την προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου να καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού...

Θράκη – Αποστολή: Μαρία Γιαχνάκη

Τη στιγμή που η Τουρκία κερδίζει έδαφος σε ελληνική γη και οι Πομάκοι ευνουχίζονται με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης, χριστιανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να τα έχουν καλά με το προξενείο και οι Έλληνες βουλευτές επισκέπτονται την περιοχή μόνο στις εκλογές...
«Ο καλός μουσουλμάνος εμπιστεύεται και ψηφίζει μόνο μουσουλμάνο...»

Βασισμένοι σε αυτή τη φιλοσοφία οι τουρκόφρονες μειονοτικοί δεν ήθελαν να αφήνουν στην... κρίση των μέσων μουσουλμάνων το να ψηφίζουν χριστιανούς.
Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε και το DEB, το κόμμα των μουσουλμάνων, που πήρε την πρώτη θέση σε Ροδόπη και Ξάνθη στις ευρωεκλογές του 2014 έχοντας στο ψηφοδέλτιό του μόνο μουσουλμάνους.

Σήμερα, στη Θράκη, ο πρόεδρος του DEB, του κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, έχει τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα θέματα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του προξενείου και δημιουργώντας τη μεγαλύτερη προπαγάνδα εναντίων του ελληνικού χριστιανικού στοιχείου.

Δεν διαφοροποιείται καθόλου από την επίσημη γραμμή της Τουρκίας και αυτό είναι το μεγάλο αγκάθι της περιοχής.

Ο πρόεδρός του, Μουσταφά Αλί Τσαβούς, πρώην καφετζής των γραφείων της τουρκικής νεολαίας, έχει προκαλέσει με τον πλούτο που διαχειρίζεται, αποδεικνύοντας και εμπράκτως τη χρηματοδότηση που λαμβάνει από το προξενείο.

Με γραφεία στην Ξάνθη και την Κομοτηνή καταφέρνει να μαζεύει όλους τους Τούρκους που παίρνουν τις καθοδηγήσεις τους από την Τουρκία για κοινωνικά, πολιτικά θέματα ακόμη και για θέματα συμπεριφοράς.

Αν και στην Κομοτηνή, καθημερινά, οργισμένοι κάτοικοι από διαφορετικές θέσεις έχουν ταχθεί στον αγώνα να αποκαλύπτουν τη δράση του προξενείου, φαίνεται ότι η δυναμική της Τουρκίας είναι τέτοια, που το προστατεύει από κάθε είδους βολές.

Ο Κοσμάς Καραΐσκος είναι ένα από αυτούς τους κατοίκους που αποκαλύπτει καθημερινά την προπαγάνδα που γίνεται εναντίον των Ελλήνων στην ίδια τους τη χώρα. Ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Τουρκικά Νέα» και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής αποκαλεί τον Μουσταφά Αλί Τσαβούς, τον πρόεδρο του DEB, μαριονέτα των Τούρκων:

«Τον έκαναν πρόεδρο, μέχρι να γίνει πρόεδρος ο γιος του Λεβέν Σαδίκ του ηγέτης τους. Όλοι επηρεάζονται από το DEB, κάνει τη σημαντικότερη προπαγάνδα από τις πόλεις ως τα χωριά.

Η εικόνα των χωριών με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο είναι καταθλιπτική. Σήμερα ζουν ειρηνικά γιατί έτσι θέλει η Τουρκία όχι γιατί το θέλουν αυτοί. Πολλοί από αυτούς που συμβιώνουν ειρηνικά με τους χριστιανούς ελέγχονται από την Τουρκία. Οι ιμάμηδες που έχουν αίγλη στα χωριά ελέγχονται από την Τουρκία» τονίζει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr και συνεχίζει: «Όταν τα παιδιά πολλών οικογενειών σπουδάζουν στην Τουρκία με λεφτά της Τουρκίας, όταν παίρνουν υποτροφίες από την Τουρκία και τους κάνει τα έξοδα για τα ταξίδια και για τη διαμονή τους, αυτοί όλοι μετά ποιον θα ακούσουν; Την Τουρκία δεν θα ακούσουν;».

thraki3

«Ο εκτουρκισμός της μειονότητας σε πλήρη εξέλιξη»

Η αδιαφορία της Ελλάδας όσον αφορά στην προπαγάνδα των Τούρκων είναι αισθητή στην Θράκη με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φτάνουν στα άκρα τους.

«Η Τουρκία νοιάζεται για τη μειονότητα και το αποδεικνύει με το ενδιαφέρον της και την ενασχόλησή της με τους πολίτες . Νοιάζεται για να την εκτουρκίσει. Η Ελλάδα, όμως, τι κάνει για να ενισχύσει τους Πομάκους και τους Ρομά που λέει ότι είναι μειονότητες που της ανήκουν;

Τίποτα απολύτως. Ούτε συλλόγους κάνει, ούτε τους ίδιους στηρίζει κι έτσι αφήνει την Τουρκία να τους προσεγγίζει και αυτούς.

Αφήσαμε την Τουρκία να βοσκά. Τώρα οι Πομάκοι φοβούνται να πουν ότι είναι Πομάκοι. Όλοι δηλώνουν Τούρκοι. Αν δηλώσουν Πομάκοι, χάσανε και τη δουλειά τους και τα πάντα. Δεν θα μπορούν να επιβιώσουν. Δεν θα βρει κανείς έναν Πομάκο που θα παραδεχτεί πως είναι Πομάκος» ξεκαθαρίζει ο Κοσμάς Καραΐσκος.

Το ελληνοτουρκικό σύμφωνο... φιλίας!

Ο εθνολογικός γρίφος των Πομάκων έχει διχάσει την περιοχή αλλά και αυτούς τους ίδιους.

Βέβαια, τα ασυγχώρητα λάθη ξεκίνησαν από το ελληνοτουρκικό σύμφωνο φιλίας που ήταν κομβικό σημείο για τη διαμόρφωση της σύγχρονης πομακικής ταυτότητας.

Μαζί με τα μορφωτικά σύμφωνα του 1951 και του 1968, δεν ήταν πια η γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα που όριζαν την ταυτότητα κάθε μίας από τις τρεις μειονοτικές ομάδες μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, αλλά η γεωπολιτική του Ψυχρού Πολέμου.

Η τουρκική αναγνωρίστηκε ως μοναδική μειονοτική γλώσσα και μέσω του μειονοτικού σχολείου οι Πομάκοι άρχισαν να παραμερίζουν τη γλώσσα τους και να μαθαίνουν τουρκικά.

«Το έγκλημα συνεχίζεται με μεγαλύτερους ρυθμούς σήμερα» τονίζει ο Κοσμάς Καραΐσκος: «Παντελής αδιαφορία. Τα αφήσανε όλα στον αυτόματο πιλότο.
Οι Έλληνες βουλευτές ασχολούνται μόνο με την καρέκλα τους με το βουλευτιλίκι τους. Γι' αυτό η Ελλάδα στα τουρκόφωνα χωριά το έχει χάσει το παιχνίδι. Και το έχει χάσει σχεδόν σε όλη τη Ροδόπη. Είμαστε παντού απόντες....

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκβιασμού των Πομάκων από τους Τούρκους αποτελεί η εμφάνιση του Μέτε, του ψευτομουφτή της Ξάνθης, σε εκδήλωση Πομάκων, όπου πήρε το μικρόφωνο και τους έδωσε εντολή να μιλούν παντού Τουρκικά. Στο σπίτι στη δουλειά, στα σχολεία. Παντού...

Όλα αυτά γίνονται υπό την υψηλή εποπτεία και των ιμάμηδων και είναι γνωστό στη Θράκη, πως όλοι οι ιμάμηδες λειτουργούν σαν πράκτορες της Τουρκίας. Πληρώνονται από την Τουρκία. Και γι' αυτό, άλλωστε, κάνουν και τη μεγαλύτερη προπαγάνδα. Και πώς θα μπορούσε να γίνει άλλωστε αφού είναι Τούρκοι;».

Η... ειρηνική συμβίωση

Η καθημερινότητα περιγράφεται από όλους ως... τυπικά ειρηνική, αν και η δράση της Τουρκίας στο παρασκήνιο είναι τέτοια που θα μπορούσε να είχε τους κατοίκους σε καθημερινή αντιπαλότητα. Ένα... κλικ, όπως ισχυρίζονται οι μουσουλμάνοι αρκεί για να αλλάξει για πάντα την ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Ένα... σύνθημα από την Τουρκία που το περιμένουν, γνωρίζοντας ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα εδώ και καιρό.

«Τώρα είμαστε μια χαρά. Αν όμως του Ερντογάν του έρθει αύριο να προκαλέσει κάτι, είναι πανεύκολο» τονίζει ο ιδιοκτήτης των Τουρκικών Νέων.

«Μπορούν από μόνοι τους να δημιουργήσουν κάποια δολιοφθορά, να σκοτώσουν ένα ζευγάρι και να γράψουν Χρυσή Αυγή και μετά βρες τρόπο να τους σταματήσεις. Θα αρχίσει ο σκοτωμός.

Όταν η Τουρκία έχει ισχυρό δίκτυο μέσα στα μαγαζιά και στα σπίτια, κάνει ανά πάσα στιγμή ό, τι θέλει. Παράδειγμα, ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που έκανε ρουσφέτια και μετέθετε φαντάρους Πομάκους. Δεν φτάνει που η Ελλάδα παράτησε τη Θράκη στο έλεός της, ενδυναμώνει και τα όργανα της Τουρκίας μέσα στην κοινωνία».

Ο Κοσμάς Καραΐσκος, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις του στο Newsbomb.gr προχωρά και ένα βήμα πιο μπροστά τη συζήτηση, για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία έχει «απλώσει» τα πλοκάμια της και εντός της χριστιανικής πλευράς. «Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης, δουλεύει στην εφημερίδα «Γκιουντέμ» που είναι τουρκική και πληρώνεται από την Τουρκία. Όταν θα έρθει η στιγμή ποιον θα υποστηρίξει; Θα υποστηρίξει αυτόν που τον πληρώνει. Χριστιανοί αξιωματούχοι «γλείφουν» τον πρόξενο για να τα έχουν καλά μαζί του... Τι θέλετε και τι περιμένετε να κάνουν οι μουσουλμάνοι;

Σε εκδήλωση σε τζαμί της Ξάνθης εμφανίστηκε η νεολαία με μπλούζες που είχαν τα χρώματα της σημαίας της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης. Με πράσινο, μαύρο, άσπρο χρώμα και πίσω στην πλάτη να αναγράφουν «Νεολαία Λαλά Σαχίν Πασά» (Οθωμανός στρατηγός που κατέλαβε αυτήν την περιοχή).

Όταν μέσα στην επικράτειά σου γίνεται αυτό δεν σου χτυπάει καμπανάκι; Τι άλλο θέλεις να σου κάνουν; Η τουρκική νεολαία είναι πολύ σκληρή και αποφασισμένη. Μπορεί να κάνει τα πάντα ανά πάσα στιγμή διότι έχει στηρίγματα. Όταν έρχεται πρώτο κόμμα στο νομό μας το DEB τι περιμένεις; Τι κάνει η Ελλάδα για να δείξει την ετερότητα των Πομάκων; Τι κάνει για να κερδίσει το χαμένο έδαφος; Τίποτα τους αφήνει στην Τουρκία.

Η Τουρκία ενισχύει συλλόγους και παιδιά. Για να μην χάσουν κανένα νέο παιδί ίδρυσαν την GAT που είναι σύνδεσμος νέων. Το κοπάδι τους το θέλουν περιχαρακωμένο. Φοβούνται μην παντρευτεί κανείς Ελληνίδα».

Από τα λεγόμενα του Κοσμά Καραΐσκου ένα είναι το συμπέρασμα που μπορεί με άνεση να προκύψει, όσο δύσκολο και αν είναι να το αποδεχτούμε.

Πως οι Τούρκοι παίζουν στην περιοχή χωρίς αντίπαλο. «Ότι θέλει η Τουρκία θα γίνει... Αν θέλει Ειρήνη, θα έχουμε Ειρήνη. Αν δεν θέλει Ειρήνη, δεν θέλω να φανταστώ τι θα γίνει. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η Θράκη. Από τα χριστιανικά χωριά έχουν φύγει όλοι στο εξωτερικό. Από τα μουσουλμανικά δεν έχει φύγει κανείς».

«Η γη ανήκει σε αυτούς που την κατοικούν λένε οι μουσουλμάνοι»

Εμάς σαν χώρα μας νοιάζουν οι επόμενες εκλογές, ενώ αυτοί καίγονται για το μέλλον του τόπου τούτου που θέλουν να το πάρουν στα χέρια τους. Και, δυστυχώς, αν συνεχίσουμε την ίδια πολιτική θα το πάρουν. Αργά ή γρήγορα...».

Σχετικές ειδήσεις