ΕΘΝΙΚΑ

Τσίπρας: Χρειάζεται ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός

Τσίπρας: Χρειάζεται ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός

«Η συζήτηση αφορούσε αποκλειστικά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία είναι σύνθετα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως είπε «υπάρχει μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που αφορά στην παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Πρέπει να γίνει σαφές στην τουρκική πλευρά ότι αυτό αποτελεί μείζονα πρόκληση και πρέπει να υπάρξει η απώθηση του τουρκικού σκάφους».

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε τις δικές του παρατηρήσεις και σκέψεις σχετικά με την κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα, ώστε η διεθνής κοινότητα να πιέσει την Τουρκία και να ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες για την επίλυση του κυπριακού.

«Χρειάζεται ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός, ψυχραιμία και νηφαλιότητα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε τις προκλήσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Σε κλίμα εθνικής συνεννόησης διανύουμε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων. Έχουμε τον κατάλογο των εθνικών θεμάτων ανοικτό. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να έχουμε μια συναντίληψη για τα εθνικά μας θέματα και σε αυτό το πλάνο βοήθησε η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία κάθε σπιτιού και κάθε πολίτη για την κρίση, αλλά χωρίς ενιαία εθνική πολιτική δεν πετυχαίνουμε τίποτα».

Σχετικές ειδήσεις