ΕΘΝΙΚΑ

Ανύπαρκτη η ελληνική κυβέρνηση στις ορέξεις της Τουρκίας

Ανύπαρκτη η ελληνική κυβέρνηση στις ορέξεις της Τουρκίας

Η επιμονή Νταβούτογλου να επισκεφθεί τη Θράκη και το «σπρώξιμο» του τουρκικού προξενείου.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Για άλλη μια φορά, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επιμένει να επισκεφθεί τη Θράκη με τη δεκαμελή συνοδεία του.

Το γεγονός έχει αναστατώσει τους κατοίκους της Θράκης που ανακαλύπτουν ότι με την πρώτη ευκαιρία η ελληνική κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη σε τέτοιου είδους ορέξεις της Τουρκίας.

Ο Νταβούτογλου, πριν από τέσσερα χρόνια, είχε και πάλι επισκεφθεί τη Θράκη με τον ίδιο σχεδόν ζήλο.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν τολμά να του το αρνηθεί, όπως όλα δείχνουν, σηκώνοντας παράλληλα το βάρος της απραγίας στους ώμους της και ψάχνοντας έξυπνους τρόπους για να φανεί ότι του αρνείται.

Μέχρι τώρα, μόνο κάτι ψίθυροι κυκλοφόρησαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι θα αρνηθούν να γίνει πράξη η επιθυμία του, αλλά μέχρι εκεί.

Πληροφορίες του newsbomb.gr αναφέρουν ότι επικρατεί ένας μικρός αναβρασμός στην κυβέρνηση, με αλληλοκατηγορίες για το πώς τους ξέφυγε η επιθυμία του Νταβούτογλου, με κάποια από τα στελέχη να κρατούν σιωπηρή στάση.

Μάλιστα, βουλευτές της περιοχής έχουν δεχθεί ήδη ανεπίσημη - ύπουλη - πρόσκληση από το τουρκικό προξενείο για να παραβρεθούν σε τραπέζι με τον Νταβούτογλου, κάτι το οποίο, όμως, αν μαθευτεί σίγουρα θα πυροδοτήσει αρνητικά σχόλια για την υποτακτική τους στάση.

«Μόνο υποταγή θα δηλώσουν οι βουλευτές αν δεχθούν την πρόσκληση του τουρκικού προξενείου. Έχουν τον τρόπο τους αυτοί να επισημοποιούν καταστάσεις και να τις κάνουν με το ζόρι αποδεκτές», διαμηνύουν παρατάξεις πολιτών από τη Θράκη.

Η ελληνική εγκληματική σιωπή για το θέμα της Θράκης, στην οποία έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο newsbomb.gr, δημιουργεί κακό προηγούμενο για την περιοχή. Και όσα αναφέρουμε δεν είναι ούτε θεωρίες συνομωσίας, ούτε φανταστικά σενάρια.

Η μόνη παράταξη - που και σε τέτοιες επισκέψεις στο παρελθόν - εναντιώθηκε εμφανώς με διαμαρτυρίες, ήταν η παράταξη πολιτών «Σπάρτακος», η οποία σήκωσε το ανάστημά της και μαζί και το ανάστημα των Θρακιωτών, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τέτοιων προβοκατόρικων επισκέψεων, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε πάλι από τον Νταβούτογλου το 2011.

Ποιος τελικά θα υπερασπίσει την κοινωνική ειρήνη στην περιοχή;

Σε προηγούμενο δημοσίευμά μας – στη μεγάλη αποστολή του newsbomb.gr στη Θράκη- είχαμε γράψει γι' αυτήν την κοινωνική ειρήνη, την οποία οι κάτοικοι ονομάζουν καταθλιπτική, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ζούμε μια καταθλιπτική ειρήνη στην Θράκη με μια ύπουλη ηρεμία. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι αν ο Ερντογάν αποφασίσει να διαλύσει αυτή την ειρήνη ένα πρωί είναι στο χέρι του».

Αυτό μας είχε τονίσει ο συγγραφέας – ερευνητής, Κοσμάς Καραΐσκος και το βλέπουμε να γίνεται σιγά - σιγά.

Αν το ελληνικό κράτος δεχθεί η κατοχική δύναμη της Κύπρου να σεργιανίσει στη Θράκη, τότε σίγουρα τα πράγματα θέλουν – κάτι παραπάνω από - προσοχή.

Σχετικές ειδήσεις